STOR NAVN: Eliteserie-trenerne (f.v.) Kåre Ingebrigtsen, Ole Gunnar Solskjær og Ronny Deila.

Disse bør bli hentet til europeiske storklubber

Christian August Cederblad

11. april 2017

EliteserienFotball

Kåre Ingebrigtsen (51), Ole Gunnar Solskjær (44) og Ronny Deila (41) lister opp flere av sine egne spillere de mener kan bli solgt til utlandet i nær fremtid.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Rosenborg, Molde og Vålerenga er ikke bare blant de tre største klubbene i Norge, de har også flere av landets mest lovende talenter og beste spillere i stallen. Spesielt RBK har jevnlig solgt flere spillere til utlandet for store summer de siste årene.

På spørsmål fra Sportsbibelen om hvem de ville hentet fra sine egne klubber om de var sportssjef i en utenlandsk storklubb, svarer de tre følgende:

Ole Gunnar Solskjær, Molde:

– Er det noen av dine gutter du ville hentet fra Molde?

– Ja, helt klart. Helt klart.

– Hvem da?

– Hvis jeg hadde vært sportssjef, hadde jeg hentet Sander Svendsen og Ottar Magnus Karlsson… Det er ganske mange av mine som har potensiale til å få store karrierer, forteller Solskjær til Sportsbibelen.

– Hvorfor akkurat Svendsen og Karlsson?

– Det er to 97-gutter, de var junior-spillere i fjor som har verden foran seg. Gode målscorere, fantastisk entusiasme for fotball, å lære, bli bedre, gode kompiser på banen, utenfor banen. Entusiasmen – altså de er glad i å spille fotball, og det er den type spillere jeg har lyst til å ha som trener, avslutter den tidligere Manchester United-spissen.

LES OGSÅ: Har kåret Eliteseriens styggeste og peneste drakter

PASSER PÅ: Molde-trener Ole Gunnar Solskjær (t.h.) med en godt grep rundt Sander Svendsen.