FOTBALLEKSPERT: Petter Veland i Viasat-studio.

Dette sier Veland om et nytt Barcelona-mirakel

Redaksjonen

19. april 2017

Fotball

Barcelona må skape nok en magisk Camp Nou-kveld om mesterligadrømmen skal leve videre etter onsdagens returkamp mot Juventus.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Lionel Messi & Co. ligger under 0–3 etter den første kvartfinalekampen i Italia. Et slikt utgangspunkt ville normalt ha kvelt all spenning, men Barcelona har vist at de kan gjøre det umulige mulig.

I åttedelsfinalen tapte katalanerne 0–4 i bortemøte med Paris Saint-Germain. De færreste trodde på et Barca-comeback, og alt håp virket definitivt ute da det franske laget også fikk det viktige bortemålet på Camp Nou.

Men med et vedvarende press og tre mål etter det 88. minutt skrev Barcelona mesterligahistorie. 6-1-seieren i egen storstue sendte klubben videre i den gjeveste europacupen.

LES OGSÅ: United-spiller måtte be Neville om råd

Kanonsterke hjemme

Onsdag venter en tøffere nøtt enn PSG. Juventus har bare sluppet inn to mål i mesterligaen denne sesongen.

– Juventus har i utgangspunktet bedre erfaring enn PSG til å ri av stormen på Camp Nou. Man sitter med en følelse av at snuoperasjonen sist, om den ikke var en «once in a lifetime», så var det noe helt eksepsjonelt. Det strider mot all logikk at Barcelona skal klare å gjøre det to ganger på rad, sier Viasat-ekspert Petter Veland til NTB.