I AKSJON: Midlertidig Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær.

Dette tror Nils Arne Eggen skjer om Solskjær får Man United-jobben permanent

Redaksjonen

4. februar 2019

FotballPremier League

Uttaler seg.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Trenerlegenden Nils Arne Eggen ser ingen grunn til at Ole Gunnar Solskjær ikke skal lykkes med å få Manchester United tilbake helt på toppen.

Søndag slo United Leicester 1-0 borte i Premier League. Dermed står Solskjær med ni seirer og en uavgjort på sine ti første kamper i vikarjobben.

– Jeg er ikke i tvil om at Solskjær kan fungere godt og få det bra til i United også over lengre tid. Når det gjelder å takle utfordringer, så har vi mange gode eksempler fra Norge. Vi kom jo først til Sydpolen (Roald Amundsen i 1911, red. anm.). Jeg ønsker Ole Gunnar all medgang. Det kommer til å komme noen kneiker imot. Det gjør som regel det i slike jobber, men jeg tror han, spesielt i United, vil klare dette utmerket godt, sier Eggen til NTB.

Nordmannen har lagt inn en foreløpig sterk søknad til å bli vurdert for en permanent ansettelse.

I dag er det fire norske trenere i utlandet i elitefotball for menn ifølge den norske trenerforeningen.

Sammen med Solskjær har Ståle Solbakken (FC København), Åge Hareide (Danmarks landslag) og Tor Thodesen (finske HIFK) jobber utenfor Norges grenser.

– Det går utmerket godt for en ungdom (Solskjær) å ta United tilbake til gamle høyder. Det samme gjelder for Solbakken når det gjelder å føre FCK tilbake til mesterligaen og en Hødd-gutt (Hareide) å lede Danmark til VM og oppnå suksess der.

TRENERLEGENDE: Mangeårig Rosenborg-trener Nils Arne Eggen.

Visste du at man kan se flere av Europas heftigste fotballigaer helt gratis? Sjekk det ut her!