MANAGER: Manchester United-sjef Ole Gunnar Solskjær.

Dette sa Solskjær etter sjokktapet

28. januar 2021

FotballPremier League

Manchester United skulle ta tilbake tabelltoppen med seier mot tabelljumbo Sheffield United, men gikk på en kjempesmell med 1-2-tap på Old Trafford.

Dermed fikk Ole Gunnar Solskjær og hans menn en fryktelig nedtur etter alle oppturene den siste tiden. Det var elendig forsvarsspill da Oliver Burke ble matchvinner for gjestene et drøyt kvarter før slutt.

– Selvsagt er vi skuffet. Vi tapte en kamp der vi burde prestert bedre. Vi dominerte banespillet, men skapte ikke nok, selv om vi ble fratatt et mål. Dette var et tilbakeslag for oss, sa Solskjær i et intervju vist på TV 2.

Situasjonen han refererte til var da Anthony Martials nettkjenning i første omgang ble annullert for angrep på keeper, noe Solskjær var sterkt uenig i.

– Det var feil avgjørelse, og målet Sheffield United fikk var også feil avgjørelse, hevdet Solskjær.

Det fleste mente at det var to svært lignende situasjoner i hver sin ende av banen som ble ulikt bedømt av dommeren. I det 23. minutt tok Sheffield United-spiller John Fleck hjørnespark fra høyre, David de Gea nådde ikke opp i feltet og Kean Bryan stusset ballen i lengste hjørne.

Bryan, som ble utviklet i Manchester Citys akademi, kunne juble for sitt første mål for Sheffield United.

– Var ikke borti ham

Noen minutter senere var det Manchester United som tok corner fra høyre. Keeper Aaron Ramsdale glapp ballen, og Anthony Martial sparket den i mål, men dommeren annullerte for angrep på keeper fra Harry Maguire.

TV-bildene viste at de Gea hadde fått omtrent akkurat like ublid behandling av Billy Sharp forut for 0-1-målet, men da ble det godkjent.

– Det var iallfall mer angrep på keeper enn det jeg ble avblåst for. Jeg tror ikke engang jeg var borti keeperen. Det var helt utrolig, sa Maguire

Manchester United dominerte banespillet stort, men imponerte ingen mot et lag som hadde tatt bare fem poeng på sine 19 første PL-kamper denne sesongen.

Liker du sport og morsomme videoer? Følg Sportsbibelen på Instagram!

KAPTEIN: Harry Maguire for Manchester United.

Sto og så på

De fleste trodde det skulle bli vendepunktet da Maguire nikket inn 1-1 på hjørnespark fra Alex Telles i det 64. minutt. Han viste styrke i duellen med Phil Jagielka og styrte ballen i hjørnet.

United jaget vinnermålet som ville sendt laget forbi byrival City igjen og til tabelltopp, men i stedet kom en ny smell i det 74. minutt. Etter en svak de Gea-klarering fikk Sheffield United spille mange trekk i United-feltet mens hjemmeforsvarerne sto og så på. Til slutt sendte Burke i vei et skudd som endret retning på Axel Tuanzebe og utmanøvrerte keeper. Ballen gikk i mål via tverrliggeren.

– Vi gikk ikke i press, det var tre eller fire dårlige avgjørelser på rad. Det var utypisk, sa Solskjær.

– Et fantastisk resultat. Vi viste mot og besluttsomhet, og i dag fikk vi betalt for det. Vi har spilt bra mange ganger, men det har ikke gitt oss poeng, sa matchvinneren til BT Sport.

Rett etter 1-2-målet kom tverrliggeren gjestene til unnsetning da Telles sendte i vei et skudd som sneiet en motspiller og duppet ned på tverrliggeren.

Leicester rett bak

Nærmere kom ikke hjemmelaget utligning, og Manchester United er nå poenget bak Manchester City og poenget foran Leicester, som samtidig spilte 1-1 borte mot Everton.

James Rodríguez ga Everton ledelsen i første omgang, men Youri Tielemans satte inn en fortjent utligning for Leicester midtveis i 2. omgang.

For en gangs skyld var Sheffield United laget i Premier League med størst grunn til å juble.

– Det har ikke vært mange minneverdige øyeblikk for oss denne sesongen, men nå hopper og danser de i garderoben, og det fortjener de, sa manager Chris Wilder til BT Sport.

Det var for øvrig første gang et Yorkshire-lag vant en Premier League-kamp på Old Trafford, selv om Leeds og York har vunnet der i cupen siden PL ble opprettet.

BOSS: Sheffield United-manager Chris Wilder.