ETTER KAMP: Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær.

Dette sa Solskjær etter at Manchester United tok viktig seier i kampen om topp fire

14. mars 2021

FotballPremier League

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Manchester United var dominerende i store deler av kampen, men måtte likevel ha hjelp av en uheldig Graig Dawson for å slå West Ham 1-0 i Premier League.

Målet kom åtte minutter etter pausen. På et hjørnespark, som riktignok var bortpå Uniteds Scott McTominay, var Dawson så uheldig å heade ballen i eget nett.

Det ble kampens eneste mål til tross for flere gode muligheter for Ole Gunnar Solskjærs menn.

– Vi kunne ha hatt det mer komfortabelt mot slutten. Vi hadde noen gode muligheter til å punktere kampen, men vi liker å gjøre det vanskelig for oss selv, sa United-manageren til Sky Sports etter kampen.

– Vi skapte store muligheter, men de siste pasningene og skuddene var ikke gode nok. Dette kunne lett ha vært både to og tre. Men det kunne også ha havnet i nettet vårt på slutten. De er en trussel, sa Solskjær.

Seieren er likevel en ny viktig opptur i Premier League. Etter 9-0 mot Southampton i starten av februar sto de med fire uavgjorte og kun en seier før de slo byrival City sist uke. Søndag fulgte de opp med tre nye poeng.

Topp 4

Laget er på 2.-plass, men det er et godt stykke opp til serieleder City. Med ni kamper igjen har de 14 poeng opp til de lyseblå, som riktignok har en kamp mer spilt.

Topp-4-plasseringen, som gir plass i mesterligaen neste sesong, ser derimot ut til å være mer og mer sikker. Ned til nettopp West Ham på 5.-plassen er det ni poeng.

West Ham, som riktignok kom mer inn i kampen etter scoringen, gikk glipp av viktige poeng i kampen om mesterligaplass. Med seier ville de, med en kamp mindre spilt vært på poenglikhet med Chelsea på 4.-plass.

– Vi vet at West Ham er utfordrere til å ende i topp 4, så det var et godt resultat, og vi holdt nullen igjen. Opplevelsen og tilliten kommer, sa Solskjær.

GOD STEMNING: Mellom Bruno Fernandes og Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær.

Målløs førsteomgang

Kampens første virkelige mulighet kom etter halvspilt første omgang. Mason Greenwood ble spilt opp ute til høyre, derifra la han på nydelig vis inn til Marcus Rashford på bakre. Rashfords forsøk på en heading var derimot av det svakere slaget.

Ikke lenge etter lå Harry Maguire nede etter en smell i hodet. Etter behandling på banen var han en rask tur på sidelinjen før han kom inn igjen.

Ti minutter senere var Mason Greenwood nær ved å sende hjemmelaget i ledelsen med et strålende skudd. Dessverre for unggutten var keeper Lukasz Fabianski kattemykt nede og reddet.

United var det førende laget før pause, men fikk ikke mer enn to ordentlige muligheter. Dermed ble det heller ingen mål. West Ham var på sin side oppført med null skuddforsøk før pausen.

Selvmål

Det skulle derimot ikke gå lang tid før det gikk bedre etter pausen. Etter åtte minutter var Greenwood nær ved å finne Rashford på lengste. I stedet gikk ballen til hjørnespark, som Fernandes slo inn i feltet. Ballen var på Scott McTominay, men det var Graig Dawson som var uheldig å sende den i eget mål.

– Jeg vet det ikke var mitt mål. Noen ganger er du heldig, sa McTominay til Sky Sports etter kampen.

United fikk flere muligheter utover i omgangen. Blant annet fyrte Fernandes av et godt skudd fra 20 meter etter kvarteret, mens portugiseren ble slått gjennom av Rashford seks minutter senere.

Etter målet kom West Ham mer inn i kampen, og flyttet fram mer folk. De kom likevel ikke til de store sjansene. Med kun 1-0 på måltavla levde derimot kampen hele veien på Old Trafford.

West Ham har igjen Martin Ødegaard og Arsenal før landslagspausen, mens United har returmøte med Milan torsdag før Leicester er motstander søndag.

STJERNE: Manchester United-spiss Marcus Rashford.