Dette sa Solskjær etter at Manchester United tapte på overtid i Champions League

Publisert kl14 september 2021 21:43 by Christian August Cederblad

SNAKKER MED PRESSEN: Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær. | NTB

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Cristiano Ronaldo tangerte rekorden for antall spilte mesterligakamper og scoret sesongens første CL-mål, men Manchester United gikk på et surt tap i Sveits.

Foran et entusiastisk hjemmepublikum kom Young Boys tilbake og vendte til 2-1-seier. Vinnermålet kom i femte overtidsmål etter en grov tabbe av innbytter Jesse Lingard. Innbytter Jordan Siebatcheu ble matchvinner alene med David de Gea.

Ole Gunnar Solskjær gjorde grep for å tette igjen etter at høyreback Aaron Wan-Bissaka ble utvist for en stygg stempling ti minutter før pause, men laget greide ikke å holde på ledelsen. Kvelden som startet så bra endte med et svært tungt tap.

– Underlaget har ikke mye å si. Vi får et rødt kort og må spille med ti mann. Det er alltid vanskelig. Det som skjer mot slutten av kampen er selvfølgelig skuffende. Det er en feil, men alle gjør feil iblant, sier Solskjær til TV 2 og fortsetter:

– Dersom man ser på reglene, så er det aldri en farlig takling. Han treffer spilleren fremme på foten, og vil dermed aldri få ankelen hans ut av stilling, eller skade ham voldsomt. Men jeg kan forstå at han gir det røde, sier Solskjær til engelske medier.

Ronaldo sikret seg en ny rekord allerede idet kampen på kunstgresset i Bern ble sparket i gang. Med sin 177. mesterligakamp tangerte han rekorden til sin tidligere Real Madrid-lagkamerat Iker Casillas.

Han var allerede turneringens toppscorer med 134 mål, og han scoret nummer 135 før det var spilt 13 minutter. Landsmannen Bruno Fernandes slo en frekk utsidepasning etter å ha blitt spilt fram av Luke Shaw på venstresiden. Ronaldo løp inn bak ryggen på Ulisses Garcia og satte foten på ballen.

Den forsvant mellom beina på David von Ballmoos. Young Boys-keeperen var borti den med leggen og tok farten av den, men den skrudde seg over linja før han fikk nådd den igjen og beinet den unna.

Sceneskifte

Første gang Ronaldo var i United, brukte han 27 mesterligakamper på å score sitt første mål. Denne gang trengte han snaut 13 minutter. Men det skulle ikke bli mer å feire for superstjernen.

Young Boys var fylt av energi og kom til en del farlige avslutninger, men det var Solskjærs lag som holdt i taktstokken innledningsvis.

I det 35. minutt endret kampen karakter da Wan-Bissaka upresset mistet ballen med et elendig mottak. I iveren etter å vinne den igjen gikk han inn med knottene først og stemplet Christopher Martins på ankelen. Mens Young Boys-spilleren vred seg i smerte dro dommer François Letexier opp det røde kortet og sendte Uniteds høyreback av banen.

Solskjær plukket ut Jadon Sancho og satte inn Diogo Dalot på backen. United la om til 4-4-1.

Rett etter var Young Boys nær utligning da Christian Fassnacht, skjøt rett utenfor.

MANAGER: Ole Gunnar Solskjær.NTB

Overrumplet

Ved pause byttet Solskjær ut også Donny van de Beek, i hans første start for sesongen, og styrket defensiven med Raphaël Varane. Med tre stoppere så United ut til å skulle tette igjen.

I det 53. minutt overrumplet Ronaldo hjemmelagets stopper Mohamed Camara med ballen, stjal den fra ham og stormet inn i feltet der han gikk over ende etter lett kontakt. Ronaldo slo oppgitt ut med armene da han ikke fikk straffespark, men det så ut som en korrekt avgjørelse.

I stedet kom utligningen i det 66. minutt, da Meschak Elia la inn fra høyre. Ballen endret retning på en United-spiller ved nærmeste stolpe og kom til Ngamelu, som holdt seg foran Varane og styrte den inn.

Ronaldo ble byttet ut litt senere, og det var hjemmelaget som jaget et vinnermål i sluttminuttene. United så ut til å holde unna, men halvveis i det siste av de fem tilleggsminuttene kom avgjørelsen.

Lingard, som kom inn for Ronaldo, spilte en hodeløs pasning mot egen keeper. Han så ikke Siebatcheu, som kom helt alene gjennom og avgjorde kampen.

United hadde tapt sin åpningskamp i mesterligaen bare en gang tidligere, av 21 mulige. Poengdelingen i Bern gjør at klubbens statistikk i slike kamper nå er 13-7-2.

Liker du odds og tipping? Følg Oddsbibelen på Facebook!

PROFILER: Jesse Lingard og Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær.NTB

(©NTB/Sportsbibelen)