MANAGER: Tottenham-sjef Mauricio Pochettino.

Dette sa Pochettino etter Tottenhams hjemmesmell i Champions League

1. mai 2019

FotballPremier League

Donny van de Beek scoret kampens eneste mål da Ajax slo Tottenham 1–0 på bortebane i den første semifinalekampen i mesterligaen tirsdag.

For halvannet år siden røk Ajax ut av europaligakvalifiseringen mot Rosenborg. Tirsdag tok den nederlandske talentfabrikken første stikk mot Tottenham med 1-0-seier i London.

Tottenham var på forhånd advart mot Amsterdam-lagets bortestatistikk i mesterligaen. Både tittelforsvarer Real Madrid (1–4) og Juventus (1–2) ble slått borte i utslagsrundene på vei til semifinale.

Tirsdag tok Ajax en ny skalp på fremmed gress etter at Donny van de Beek satte inn kampens eneste mål – et svært viktig bortemål i kampen om en finalebillett i mesterligaen.

– En fantastisk prestasjon. Vi kjempet som løver, uttalte Ajax-manager Erik ten Hag til nederlandske Ziggo Sport , ifølge Goal.

Men manageren er ikke helt fornøyd med andreomgangen.

– I første omgang spiller vi veldig god fotball og målet var fortjent. Vi dominerte, men etter en stund klarte vi ikke å spille fotball. I den fasen hadde vi flere sjanser og kunne scoret flere mål. Likevel er det et godt resultat, sier nederlenderen.

VAR-godkjent mål

Ajax-spillerne gikk respektløst til verks, var uredde, teknisk briljante og festet umiddelbart grep om kampen. Tottenham slet med det meste i første omgang og måtte se de ballsikre gjestene ta føringen etter en millimeterpresis pasning fra Hakim Ziyech til van de Beek inne i boksen til vertene. Da sto plutselig 22-åringen helt alene med Spurs-keeper Hugo Lloris.

To skuddfinter senere lå Lloris sprellende på bakken mens kula forsvant inn i nettmaskene.

Tottenham, som fikk god hjelp av videodømmingsverktøyet VAR i kvartfinalen mot Manchester City, måtte denne gangen se at videobildene ikke kunne hjelpe dem. Den spanske dommeren trengte ikke langt tid på å godkjenne målet.

Nær dobling

Før halvtimen var spilt var van de Beek nær ved å doble ledelsen, men denne gangen var Lloris med på 22-åringens forsøk.

Fart på hjemmelaget ble det ikke før Jan Vertonghen skallet ned forsvarskollega Toby Alderweireld og måtte hjelpes av banen. Inn kom Moussa Sissoko, noe som tvang Spurs-manager Mauricio Pochettino til å endre formasjon. Da var det spilt 40 minutter på Tottenham Hotspur Stadium.

Både Alderweireld og Sissoko hadde hver sin mulighet til å utligne før pause, men lærkula forsvant utenfor stengene og Ajax kunne gå til pause med ledelse.

AJAX-TRENER: Erik ten Hag på pressekonferanse.