Dette sa Lars Arne Nilsen etter Branns flaue Europa League-exit

19. juli 2019

EliteserienFotball

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Daouda Bamba så ut til å sende Brann videre i europaligakvalifiseringen, men Shamrock Rovers snudde kampen og vant 2-1. Dermed røk Brann ut med 3-4 sammenlagt.

Med Bambas scoring elleve minutter etter pause var Brann i førersetet i kampen om avansement til neste runde i europaligakvalifiseringen.

Fram til kvarteret gjensto hadde bergenserne seieren i sin hule hånd, men så raknet det for mannskapet til Leif Arne Nilsen.

Jack Byrne sendte irene i føringen på bortemålsregelen da han utlignet til 1-1 og dermed 3-3 sammenlagt. Like før slutt var snuoperasjonen komplett. Gary O’Neill sikret ellevill jubel og banestorming da han sendte Brann ut av europaligakvalifiseringen

– Vi er så skuffa hele gjengen at jeg vet ikke om jeg har noen god forklaring. Vi leder 1-0 og har bra kontroll, og så glipper vi. Det er for dårlig. Rett og slett, sa Brann-trener Leif Arne Nilsen tydelig skuffet til Bergens Tidende etter kampen.

– Det er veldig trist, fortsatte Nilsen.

Resultatet gjør at irene avanserer og møter Apollon Limassol fra Kypros i andre kvalifiseringsrunde.

Tok ledelsen

Etter å ha uttalt seg i negativt om Branns spillestil i forkant av oppgjøret mot Molde, ble storsigneringen Daouda Bamba utelatt fra troppen av Lars Arne Nilsen. Mot Mjøndalen var han tilbake på benken, men det var først i andre omgang mot Shamrock Rovers at ivorianeren var tilbake på laget.

For etter 45 minutter med svært lite finspill valgte Nilsen å ofre kantspiller Gilbert Koomson for å få mer trykk sentralt med Bamba. Det ga ønsket effekt umiddelbart.

Elleve minutter ut i andre omgang sendte Håkon Opdal utspillet sitt i retning Veton Berisha. Midt på gjestenes banehalvdel stusset han ballen i bakrom til Bamba, som gjorde alt etter læreboka da han rundet keeper og satte ballen i det åpne målet.

SJEFEN: Brann-trener Lars Arne Nilsen.