BRANN-TRENER: Kåre Ingebrigtsen.

Dette sa Ingebrigtsen etter sin første seier som Brann-trener

24. august 2020

EliteserienFotball

Med scoringer fra Robert Taylor og Daouda Bamba vant Brann 2-0 over Stabæk. Dermed ble det seier på andre forsøk for Kåre Ingebrigtsen som Brann-trener.

Det startet på verst tenkelig vis for Ingebrigtsen med tap 0-1 for Mjøndalen i hans Brann-premiere forrige helg. Mandag slo de knallhardt tilbake med tre sterke poeng på Nadderud.

Først satte Robert Taylor inn en retur, før Daouda Bamba scoret sitt første mål på to måneder på overtid.

Spissen som kostet Brann ni millioner kroner hadde gått 1013 minutter uten å score før målet mandag.

– Jeg forsøkte å bevare roen. Det var vanskelig, men jeg sa til meg seg at jeg måtte bare følge instinktene. Det fungerte, sa Bamba til Eurosport etter kampen.

– Jeg har ventet lenge på det. Jeg har prøvd virkelig hardt, fortsatte spissen.

– Vi var klart bedre enn dem i 2. omgang. Det var en deilig og fortjent seier. Sakte, men sikkert begynner toget å få rull på hjulene, sa Ingebrigtsen.

Brann går dermed forbi Stabæk på tabellen. Bergenserne ligger på 7.-plass med 21 poeng. Stabæk følger med 18 poeng.

To i stolpen for Stabæk

Oliver Valaker Edvartsen kunne gjort at mandagens oppgjør også startet på verst tenkelig måte da han skjøt i stolpen, men etter en drøy time ga Robert Taylor Brann ledelsen.

Den tidligere Tromsø-spilleren brøt på midten og slapp etter hvert uselvisk til Bamba, som fikk tid og rom til å skyte.

Forsøket fra ivorianeren gikk i stolpen og ut, men på returen satte Taylor inn kampens første mål og hans tredje for sesongen.

Minutter senere headet Erik Botheim i stolpen. Spissen, som ble tatt av like etter, må med det fortsatt vente på sitt første Stabæk-mål etter nok en målløs kamp for bæringene.

NY SJEF: Brann-trener Kåre Ingebrigtsen.

Endelig Bamba-mål

Istedenfor var det Bamba som endelig kunne score igjen for Brann da han kom alene med keeper på overtid. Spissen hadde ikke scoret siden kampen mot Aalesund i 3. serierunde.

Da kostet han på seg en bjørneklem med Ingebrigtsen.

– Det var veldig deilig med tre poeng og ikke minst at Bamba scoret. Han har vært god på trening og scoret mye mål. Det er viktig for oss, og det er viktig for ham, sa Ingebrigtsen om spissen.

Stabæk må ut i en tøff bortekamp mot Rosenborg på Lerkendal søndag, mens Kåre Ingebrigtsen kan ta sin første hjemmeseier mot Strømsgodset lørdag.

DUO: Branns Gilbert Koomson og Daouda Bamba.