PÅ PRESSEKONFERANSE: Rosenborg-trener Eirik Horneland.

Dette sa Horneland etter den blytunge Europa League-starten

19. september 2019

EliteserienFotball

Rosenborg var ikke i nærheten av å score i borteoppgjøret mot LASK. Trønderne tapte fullt fortjent 0-1 i Østerrike.

Den avgjørende scoringen kom på overtid av den første omgangen. Ballen traff hoften til kaptein James Holland og gikk i mål.

Trønderne var hele tiden på etterskudd og tapte full fortjent den første gruppespillskampen i Østerrike. Kampen som på forhånd ble omtalt av Rosenborg-spillerne som en nøkkelkamp i gruppespillet ble en marerittkamp for RBK. De kunne tapt med langt flere mål.

– Det er en for dårlig presisjon. Vi gjør mange tekniske feil. Det var mange ting som gikk dårlig i dag, sa Mike Jensen til TV 2 etter kampen.

– Prestasjonen irriterer meg. Den er fryktelig svak. Vi produserer lite. Det er dårlig samhandling. Vi blir tatt i fremoverpress. Vi står dårlig offensivt. Store avstander defensivt. Det var skikkelig dårlig, sier trener Eirik Horneland til samme kanal.

Dermed fikk klubben en verst tenkelig start på årets europaliga. Dette var den ellevete europaligakampen på rad for Rosenborg uten seier (tre uavgjorte og åtte tap).

RBK slet

Rosenborg slet voldsomt i åpningen og ble spilt veldig lave av hjemmelaget fra start. Sju minutter var spilt da Samuel Tetteh holdt på å gjøre 1-0. Reinhold Ranftls slo inn fra høyre og fant Tetteh i boks, men kanten skjøt så vidt utenfor på volley.

Etter kvarteret var Tetteh igjen farlig frempå. Etter lekkert klikk-klakk spill endte ballen hos kantspilleren som skjøt rett på Hansen fra seks meter. En enormt svak avslutning.

Det var fortjent da hjemmelaget gikk opp i 1-0 på overtid av den første omgangen, etter at ballen traff hoften til kaptein James Holland og i mål.

Etter de første 45 minuttene hadde ikke Rosenborg skapt en eneste målsjanse. Bjørn Maars Johnsen og angrepstrioen til RBK var så vidt involvert i den første omgangen.

Bare minuttet etter pause var igjen LASK farlig frempå. João Klauss kom helt alene med Hansen, men chipforsøket fra seks meter gikk like utenfor mål.

ROSENBORG-KAPTEIN: Hærfører Mike Jensen.