FOR DORTMUND: Erling Braut Haaland.

Dette sa Haaland etter drømmedebuten for Dortmund

19. januar 2020

BundesligaFotball

Erling Braut Haaland fikk en strålende debut for Borussia Dortmund i Bundesliga. Han scoret tre ganger som innbytter på vei mot 5-3-seier over Augsburg borte.

– For å være helt ærlig så er jeg ganske rolig, sa Haaland til Viasport etter kampen.

– Da jeg og pappa bestemte oss for denne klubben, så vi at den hadde spillere som kunne spille meg gjennom. Før kampen tenkte jeg at jeg skulle score et mål. Da Augsburg gikk opp til 3-1, tenkte jeg at jeg måtte score hattrick.

Slik ble det også. «Er kam, sah und traf» (kom, så og scoret) skrev Bundesligas nettsted om nordmannen som en vri på Julius Caesars «veni, vidi, vici».

Jærbuen kom inn etter 56 minutter. Han hadde akkurat gjort seg klar da hjemmelaget gikk opp til 3-1. Haaland trengte bare snaut tre minutter på å score. Han skjøt i steget og plasserte ballen inne ved lengste stolpe.

Vel ett minutt senere utlignet Jadon Sancho til 3-3 etter at han og Haaland kom alene med Augsburgs keeper.

Så gikk det en liten stund før Haaland ordnet 4-3-ledelsen. Han hadde bare å styre ballen over streken for åpent mål.

Så var han iskald med venstrefoten da han la på til 5-3. Han trengte 24 minutter på å ordne hattrick.

Killerinstinkt

På pressekonferansen etter kampen var Haaland like ordknapp som han ofte framstår i intervjuer, selv om tysk og internasjonal presse gjorde sitt beste for å få vite mer om den brennhete unggutten.

Bare ett spørsmål fikk Haaland til å tenne til og vise samme killerinstinkt som på banen. Det var da han ble spurt om han bør starte neste kamp.

– Hvordan så det ut i dag?, spurte han.

– OK, der har du svaret.

Trener Lucien Favre måtte forsvare sin avgjørelse om å la Haaland starte på benken.

– Spillere sier alltid at de er klare til å starte, men han har vært skadd og trente ikke hele desember måned. Han er ikke helt klar til å spille 90 minutter ennå, sa treneren.

Visste du at man kan streame flere av Europas mest populære ligaer helt gratis? Trykk her for å registrere deg hos LeoVegas og se storklubbene!

MED BALLEN: Erling Braut Haaland feirer scoring for Borussia Dortmund.