PROFIL: TV 2s fotballkommentator Øyvind Alsaker.

Christian August Cederblad

4. mars 2021

FotballPremier League

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Nedturen fortsetter for Liverpool. Torsdag kveld tapte de røde 0-1 mot Chelsea på Anfield, etter at Mason Mount scoret kampens eneste mål.

Det var Jürgen Klopp & Co. sitt femte strake hjemmetap.

– En ny mørk kveld for Klopp på Anfield, der Liverpool feide all motstand av banen forrige sesong. Det har aldri før skjedd i klubbens lange historie at de har tapt fem kamper på rad på Anfield. Liverpool trenger publikum tilbake, de trenger skadde spillere tilbake og de trenger troen tilbake. Den regjerende mesteren er i kne, sa TV 2s Premier League-kommentator Øyvind Alsaker rett etter kampslutt.

– Liverpool ender opp med én avslutning på mål, mens Thomas Tuchel traff blink med sin kampplan. En strålende prestasjon av Chelsea, som vinner fullt fortjent, la Petter Myhre til.

Liverpool ligger på 7. plass i Premier League, fire poeng bak nettopp Chelsea på den viktige fjerdeplassen som gir Champions League-spill neste sesong.

Drømmen om å forsvare Premier League-tittelen har for lengst blitt knust for Merseyside-laget.

PROFIL: Liverpool-manager Jürgen Klopp.

Klassescoring

Tuchel visste at Liverpools bakre firer står veldig høyt og ba sine spillere om å utnytte det. Det ble stadig slått langt i bakrom, og gang etter gang ble det farlig. Det var også slik vinnermålet kom.

I det 42. minutt kontret Chelsea etter ballerobring rett utenfor egen 16-meter. N’Golo Kanté slo langt fra egenhalvdel, og Mason Mount stormet fram på venstresiden. Han så etter lagkamerater inne foran mål, men valgte selv å skjære inn. Fabinho hang ikke med, og Chelsea-spilleren plasserte et presist skudd inne ved lengste stolpe.

Det var en veldig fortjent ledelse etter en første omgang der Timo Werner flere ganger var nær scoring etter at det ble slått langt på ham. Midtveis i omgangen rundet han også keeper Alisson og skjøt i mål, men scoringen ble annullert for en hårfin offside.

Tidlig i 2. omgang kunne Liverpool fått vendepunktet da Roberto Firminos innlegg traff hånden til N’Golo Kanté i feltet. Hånden var løftet, og mange ventet at det ville bli blåst straffespark, men dommeren vinket spillet videre.

FORTVILER: Liverpool-stjernen Mohamed Salah.