PROFIL: Markus Henriksen t.h. under eliteseriekampen i fotball mellom Rosenborg og Vålerenga.

– Det er bare å legge seg helt flat. Det er bare å beklage

18. oktober 2021

EliteserienFotball

Odin Thiago Holm leverte en flott scoring da han reddet poeng for Vålerenga mot Rosenborg i 2-2-kampen. Han erkjente etter kampen at det var fint, men spesielt.

Kampen mellom Rosenborg og Vålerenga inneholdt litt av hvert. Etter mål med kun minutter mellom, kom det både rødt kort og en superscoring av en 18 år gammel trønder.

Odin Thiago Holm ble byttet inn etter 59 minutter, og snaue ti minutter senere vartet han opp med en flott scoring. Han avanserte før han hamret ballen i hjørnet fra 19 meter. Et praktmål av den unge trønderen til 2-2, som også ble sluttresultatet.

– Det var fint. Det er min første kamp på Lerkendal, så det var fint. Det var litt spesielt, jeg har jo vært her som supporter da jeg var yngre, sa Holm til Discovery etter kampen.

– Det var kjipt å ikke ta seieren, la han til.

Kampen startet med stillingskrig før Seedy Jatta dukket opp i feltet etter 20 minutter. Amor Layouni la et høyt innlegg og fant Jatta, som under lite press fikk hodet på ballen. Den snek seg inn ved stolpen.

Fire minutter senere lå 1-1 i nettet på Lerkendal. Rosenborg rullet opp et flott angrep som til slutt havnet hos Erlend Dahl Reitan. Han skjøt ballen inn i feltet der Noah Holm traff tverrliggeren før Stefano Vecchia pirket ballen over streken.

Rødt kort

Mot slutten av omgangen ble Markus Henriksen utvist etter to gule kort. Han var først sen på en takling på Layouni etter 26 minutter, før han etter 42 minutter klipte ned Fredrik Oldrup Jensen.

Dermed ble det en tidlig dusj på midtbanespilleren i comebacket etter skade.

– Det er bare å legge seg helt flat. Det er bare å beklage til alle som er glad i Rosenborg, sa Henriksen etter kampen.

Etter 58 minutter sendte Emil Konradsen Ceide Rosenborg i føringen etter at ballen gikk via VIF-stopper Ivan Näsberg og i mål. Hólmar Örn Eyjólfsson vant ballen i forsvar og avanserte. Han fintet seg forbi flere VIF-spillere før han fant Ceide ute på vingen.

Han tok med seg ballen før han avsluttet via beinet til Näsberg og over hodet på keeper Kjetil Haug.

Straffesituasjon

Etter 68 minutter kom utligningen som sikret VIF-poeng. På overtid ropte hele stadion på straffespark da Noah Holm gikk ned i feltet, men dommeren vinket spillet videre. Det var Åge Hareide uenig i.

– Vi har dommere som ikke tør å dømme straffespark, sa RBK-treneren.

– Vi kjemper godt med ti mann og gjør en heroisk innsats, konkluderte han.

Dag-Eilev Fagermo var på sin side misfornøyd med avgjørelser mot dem. Han pekte på en annullert scoring da dommer dømte frispark til Rosenborg etter en situasjon mellom Kjartansson og Julian Faye Lund i feltet.

– Du ser keeperen dytter på ham. Det er ikke riktig, sa han.Utenfor pallplass

Med resultatet er Rosenborg utenfor pallplass på 4.-plass i serien, poenget bak Kristiansund. Vålerenga på sin side har sju poeng opp til søndagens motstander.

I neste kamp møter Rosenborg Sandefjord, mens Vålerenga tar imot Haugesund, som sendte Mjøndalen hjem med 0-7 i sekken søndag.

Liker du sport og morsomme videoer? Følg Sportsbibelen på Instagram!

SNAKKER MED PRESSEN: Rosenborg-trener Åge Hareide.