SCORER MÅL: Borussia Dortmunds Pierre-Emerick Aubameyang.

Derfor er Dortmunds siste triumf svært godt nytt for flere nordmenn

Jakob K. Gregersen

27. mai 2017

BundesligaFotball

Pierre-Emerick Aubameyang ble matchvinner på straffespark da Borussia Dortmund slo Eintracht Frankfurt 2-1 i den tyske cupfinalen lørdag.

Stjernespissen scoret sitt 40. mål for sesongen med en frekk panenka-straffe halvveis i annen omgang. Det var godt nytt for flere norske profiler i tysk fotball.

Dortmunds cupseier betydde nemlig at Rune A. Jarsteins og Per Ciljan Skjelbreds klubb Hertha Berlin rykker rett inn i europaligaens gruppespill, mens Mats Møller Dæhlis klubb Freiburg får spille europaligakvalifisering.

Thomas Tuchel kunne feire sin første tittel som trener, etter en sesong med skuffende resultater og gnisninger med klubbledelsen. Tross triumfen spås han bort fra Borussia Dortmund i sommer.

God start

Borussia Dortmund, som slo ut Bayern München i semifinalen, startet best i finalen på Olympiastadion i Berlin. I det 8. minutt scoret Ousmane Démbéle ledermålet. Han ble spilt fram av Lukasz Piszczek, brukte fart og teknikk til å kvitte seg med en motspiller og knallet ballen over keeper Lukas Hradecky.

Eintracht Frankfurt lot seg ikke knekke og overtok initiativet i kampen. Det var fortjent da Ante Rebic utlignet etter en snau halvtime. Han ble spilt fram av Mijat Gacinovic og skrudde ballen rundt keeper Roman Bürki. Det kunne blitt flere Frankfurt-mål. Rebic sto for forarbeidet da Haris Seferovic traff stolpen.