FOR GLIMT: Victor Boniface.

– Derfor ble Boniface solgt fra Glimt for overraskende lite

Ole-Jørgen Wiig

17. november 2023

Eliteserien

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den tidligere Bodø/Glimt-stjernen Victor Boniface har tatt fotball-Europa med storm denne sesongen.

Nigerianeren ble i sommer kjøpt av Xabi Alonsos Bayer Leverkusen og har vært en av de beste spillerne i Bundesligaen for et Leverkusen som topper tabellen foran Bayern München.

LES OGSÅ: Viktig Bodø/Glimt-brikke ute resten av sesongen

Bayer Leverkusen har fortsatt tilgode å tape i serien, og Boniface er selvskreven i startelleveren til spanske Alonso.

Sommeren 2021 ble spissen solgt fra Bodø/Glimt til belgiske Unions Saint-Gilloise. I lang tid høstet Boniface voldsomt med ros og ble spådd en dyr exit fra Aspmyra.

Likevel ble det ikke en overgangssum som fikk folk til å måpe. Ifølge flere medier ble Boniface solgt for rundt 20 millioner kroner. Transfermarkt skriver at overgangssummen lå på nærmere 70 millioner kroner.

Avisa Nordland-journalist Freddy Toresen mener Boniface var bedre da han forlot Bodø/Glimt enn det Faris Pemi Moumbagna er per nå. Likevel ryktes det om langt større summer for Moumbagna når han selges til utlandet.

Så hvorfor gikk ikke Boniface for mer?

Til Sportsbibelen sier Toresen at skadeproblematikken til Boniface spilte en stor rolle.

– Bodø/Glimt hadde uflaks med Boniface. Han var i Bodø/Glimt i tre år, to av de årene var han ute med korsbåndsskade i samme kne, sier Toresen til Sportsbibelen.

God på Eliteserien? Prøv deg på quiz rett under!


Toresen er fortsatt bekymret for at Boniface vil pådra seg en tredje korsbåndsskade i samme kne.

– Victor gjorde en fantastisk jobb i rehabiliteringen, men dette er en «accident waiting to happen». Jeg håper det aldri skjer, men hvis han får sin tredje korsbåndsskade i samme kne, da tipper jeg at karrieren er over. Men det at han har to korsbåndskader i samme kne, det var jo det som gjorde at prisen til Union Saint-Gilloise ble såoass lav, forteller han.

– Nå har Bodø/Glimt omtrent tjent like mye på salget av Boniface fra Union til Bayer Leverkusen, og vi ser hva han gjør nå for Leverkusen. De siste to månedene i Bodø/Glimt så var Boniface helt outstanding, sier han.

LES OGSÅ: Hevder Bodø/Glimt har mottatt storbud på Grønbæk

SE: Glimt ble seriemestere!