TENKENDE: Vålerenga-trener Ronny Deila. I bakgrunnen skimtes Kjetil Rekdal som tidligere jobbet sammen med Deila.

Deila: – Det er min skyld

Redaksjonen

21. april 2017

EliteserienFotball

Flere lag har fått en begredelig start på sesongen. Blant dem er Vålerenga og Viking.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Vålerenga har fått en stri start på sesongen. Ronny Deilas lag ligger nest sist etter tre tap. Inntrykket kan rettes opp hjemme mot Sogndal.

– Jeg er ganske tydelig på at dette er min feil. Jeg har villet for mye. Det er positivt ment. Jeg har enorme ambisjoner og har kjørt knallhardt for å få ut det beste. Jeg har sett hvor gode vi kan være i vinter, men vi har underprestert i fire kamper, sier Ronny Deila til Dagbladet.

– Det er fordi jeg har villet for mye og har stresset omgivelsene og internt i gruppa. Det har blitt for mye armer og bein. Vi har fokusert for mye på å vinne og at vi må gjøre ting, i stedet for å slappe litt mer av og fokusere mer inn mot kamp. Det har blitt for mye alvor og for lite latter.

Poengløse Viking

Null poeng og sisteplass er fasit etter fire runder for Viking.

Kun ett mål har siddisene scoret. Det kom hjemme i 1-2-tapet mot Tromsø. I tur og orden har Ian Burchnalls lag tap mot Vålerenga (0-1), Tromsø (1-2), Sarpsborg 08 (0–3) og sist mot Rosenborg (0-1).

Riktignok var Viking uheldige mot serieleder RBK 2. påskedag, men tabellen lyver ikke. Stavanger-klubben er den eneste i Eliteserien uten poeng.

LES OGSÅ: Eliteserie-trener med forbud

– Vi visste at det kom til å bli en tøff start på sesongen, men det er lenge igjen. Også hvis vi taper for både Odd og Brann vil det være lenge igjen av sesongen, så vi kommer ikke til å krisemaksimere eller forandre på ting selv om vi skulle stå med null poeng etter seks kamper, sier trener Burchnall til Rogalands Avis.

ENGELSK TRENER: Ian Burchnall på trenerbenken for Viking.

Poengjakten fortsetter mot Odd i Stavanger søndag. I fjor vant gjestene fra Telemark 2–0 etter mål fra Bentley og Rafik Zekhnini. Sistnevnte slipper Viking denne gangen.

For etter det røde kortet mot Tromsø sist, må Zekhnini stå over to seriekamper.

LES OGSÅ: Tidligere Premier League-helt gjør gjesteopptreden på TV 2