PÅ PRESSEKONFERANSE: UFC-president Dana White.

Dana White vant veddemål verdt 50.000 kroner etter at UFC-stjernen banket opp en sikkerhetsvakt

Christian August Cederblad

21. februar 2021

MMAUFC

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

For flere år tilbake hadde UFC-president Dana White og MMA-legenden Chuck Liddell en opplevelse utenfor det vanlige godt utenfor oktagonet.

Et slagsmål førte til at Dana White vant 50.000 kroner, forteller Liddell.

– En kveld etter at vi hadde vært ute og promotert UFC kom vi tilbake til hotellrommet mitt. Klokken var kanskje to på natten. Det var en fint hotell, ikke et type sted der man starter en slåsskamp. Mens jeg var på vei til rommet, kom Dana i prat med en vakt som lurte på hva som var galt med meg som hadde en tatovering på hodet bak øret mitt. Dana fortalte at jeg var en UFC-utøver, men det trodde ikke vakten på. «Ikke noe av det der er ekte», sa han.

– Dana svarte: «Jeg har 50.000 kroner oppe på rommet mitt, og jeg kan garantere deg at du ikke holder ut i fem minutter mot Chuck Liddell». Vakten tok veddemålet, forklarer Liddell.

Den oppsiktsvekkende historien kommer frem i Liddell sin selvbiografi, skriver nettstedet talkSPORT.

– Dana ringte meg og fikk med ned til lobbyen. Han fortalte at han hadde satset 50.000 kroner på at jeg skulle banke dritten ut av en sikkerhetsvakt, som tidligere hadde trent bryting på videregående. Jeg hadde to minutter på å få ham til å gi seg. Hvis ikke var pengene tapt.

LES OGSÅ: – Klopp må hente Premier League-stjernen til Liverpool

LEGENDE: Den tidligere UFC-stjernen Chuck Liddell.

– Vred seg i smerte

I løpet av bare noen minutter hadde store deler av de som jobbet på hotellet samlet seg i lobbyen for å se UFC-stjernen Liddell mot hotellets sikkerhetsvakt.

– Det var som i gamledager, det hele var som et sirkus. Man var kun ute etter å underholde, tjene noen kroner og få et par nye fans. Før to minutter hadde passert, var kampen over, til min fordel. Bare spør Dana, forteller Liddell.

– Før vakten fikk gjort noe som helst, tok jeg tak rundt nakken hans og klemte til. Han ropte i smerte: «Jeg kan ikke se, jeg kan ikke se!» Etter at jeg slapp vred han seg på gulvet. Han hadde det ikke godt. Dagen etter møtte Dana på den samme sikkerhetsvakten. Det var tydelig at han ennå hadde vondt, så Dana ga ham litt penger som plaster på såret. Det var nok delvis så han ikke skulle saksøke oss, avslutter Liddell, som regnes som en av de aller største stjernene i UFC-historien.

Han ble mester i lett tungvekt i 2005, og forsvarte beltet fire ganger.

UFC har hatt en enorm vekst under UFC-president Dana White. Sammen med kameraten Lorenzo Fertitta kjøpte White UFC i 2001 for rundt 20 millioner kroner, før han solgte organisasjonen for hele 40 milliarder kroner i 2016.

Til tross for salget ble Dana White værende i UFC i rollen som president.

LES OGSÅ: – Klopp må hente Premier League-stjernen til Liverpool

PÅ PRESSEKONFERANSE: UFC-president Dana White.