Conte: Mourinho signerte en kriger til Tottenham

Ole-Jørgen Wiig

26. november 2021

FotballPremier League

Tottenham-manager Antonio Conte har fått en fin start på livet i London-klubben.

Italieneren startet med å vinne 3-2 i Conference League-kampen mot Vitesse før det ble poengdeling borte mot Everton. Forrige runde ble det 2-1-seier mot Leeds etter en snuoperasjon i andre omgang.

Etter kampen trakk Conte frem den danske midtbanespilleren Pierre-Emile Højbjerg som en leder.

Dansken ble signert av José Mourinho og Conte beskriver Mourinho-signeringen som en kriger etter en imponerende kampen mot Leeds. Dansken var instrumental i opphentingen til Spurs. Højbjerg utlignet til 1-1 før han manet troppene til seier.

– Han er en ekte kriger. Han forsto at 1-1 ikke er nok for oss, sa Conte om den danske landslagsspilleren.

Højbjerg ble hvilt torsdag kveld da Tottenham tapte borte i Slovenia mot Mura i Conference League. Han kom inn i det 76. minutt for Tanguy Ndombele.

Spurs sitt tap sørger for stor spenning i gruppen før siste runde. Rennes er allerede videre med 11 poeng og møter Tottenham borte. Vitesse er poengmessig likt med Spurs (bak på målforskjell) og dersom de slår Mura hjemme er Tottenham nødt til å slå gruppeleder Rennes for å gå videre.

FORTVILER: Spurs-manager Antonio Conte.