NORGE: John Carew ute på gresset før avspark i EM-kvalifiseringskampen i fotball mellom Kypros og Norge på Antonis Papadopoulos stadion i Larnaca.

Carew: Dette er den beste treneren jeg har hatt

Jakob K. Gregersen

28. mai 2017

Fotball

John Carew har spilt for noen av verdens største klubber og under noen av verdens mest meritterte trenere. Nå forteller han hvilken trener han rangerer aller høyest.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nordmannens klubb-CV lyder som følger: Vålerenga, Rosenborg, Valencia, Roma, Besiktas, Lyon, Aston Villa, Stoke og West Ham.

Vi skal ikke ramse opp alle trenerne og managerne han har hatt, men la oss nevne noen: Rafael Benitez, Gerrard Houllier, Fabio Capello, Vicente del Bosque, Martin O’Neill og Egil «Drillo» Olsen.

Likevel er ingen av disse John Carews favorittmanager.

Det fortalte han til VG i forbindelse med Rosenborgs 100-årsjubileum på Lerkendal forrige uke.

– Jeg har alltid rangert Nils Arne Eggen øverst. Det har jeg vært klar på gjennom hele karrieren. Han er den beste treneren jeg har hatt og det mener jeg fortsatt.

– Hva er det som gjør han så spesiell?, spør VG-reporteren.

– Han er fantastisk. Jeg var heldig å ha ham på en viktig tid av min karriere. På spillerutvikling og det å bygge et lag med det materiale du har… Det er enkelt å være trener i utlandet i forhold til den jobben han har gjort. I utenlandske storlag kan du kjøpe hvilke spillere du vil, mens Eggen har bygd et lag her og tatt det til kvartfinale i Champions League. Det snakker for seg selv.

ÅR 2000: John Carew (t.v) og Nils Arne Eggen da de begge var i Rosenborg.

LES OGSÅ: RBK-spiller et steg nærmere prøve-VM