PROFIL: Jesper Mathisen.

Bør Glimt selge Grønbæk nå? Dette mener Mathisen

Ole-Jørgen Wiig

10. juli 2024

Eliteserien

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Albert Grønbæk (23) kan fort bli solgt i sommer som følge av det store budet fra franske Rennes.

Franskmennene har tilbudt 170 millioner kroner for dansken.

LES OGSÅ: Avis: Er sikre på kjøpe Sørloth fra Villarreal i sommer

Bodø/Glimt ønsker ikke å selge Grønbæk nå som følge av den viktige Champions League-kvalifiseringen som venter i slutten av juli.

Likevel er det ferske budet av en såpass størrelse at Glimt vurderer hva de skal gjøre. Dansken har vært Glimt klart beste spiller i lengre tid.

TV 2-ekspert Jesper Mathisen er ikke i tvil om at Bodø/Glimt står overfor et svært vanskelig valg.

– Albert Grønbæk kommer til å sette overgangsrekord i Eliteserien den dagen han blir solgt. Han er ligaens beste spiller. Men Glimt må gjøre en vurdering: De skal ut å kjempe i Europa snart, og dersom de selger ham, kommer de til å bli svekket sportslig: For det er umulig å erstatte Grønbæk på kort sikt. Glimt kan ikke hente en erstatter for en lignende sum, med tanke på lønnsnivået det ville krevd, samt at det er begrenset hvilke spillere den kan lokke til klubben, sier Mathisen til TV 2.

– Det er lett å sitte på utsiden å si at de bør vente på større bud, og øke sjansene for et Champions League-eventyr. Det spørs hvor tøffe de er. Personlig hadde jeg latt budene komme, og stått med ham i de kommende kampene. 170 millioner er dessuten ingen stor sum i europeisk fotball, fortsetter han.

Grønbæk ble hentet til Aspmyra fra danske AGF for over 20 millioner kroner.

LES OGSÅ: Forsterker: Rekdal nær sin første Aalesund-signering

Standings provided by Sofascore