STORSTUE: Rosenborgs hjemmebane, Lerkendal.

Blodrøde tall: Så mye gikk Rosenborg i underskudd i 2022

Redaksjonen

10. februar 2023

Football

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Rosenborg er fortsatt en av Norges klart største klubber.

Sportslig har det lugget de siste årene, men omsetningen har stabilt ligget helt i toppen over flere tiår.

De siste årene har RBK måttet se blodrøde tall i regnskapet: Kun de siste tre årene har klubben hatt et samlet underskudd på over 100 millioner kroner. I korona-årene 2020 og 2021 gikk de med henholdsvis 39 og 33 millioner i minus.

LES OGSÅ: Ferdigspilt i Vålerenga. Nå fyrer han løs mot Fagermo

Det skriver Adresseavisa (krever innlogging) denne uken.

Bare i 2022 var underskuddet på 31 millioner kroner på tross av store spillersalg som Emil Konradsen Ceide til Sassuolo og Dino Islamovic til Sør-Korea. I tillegg fikk klubben en god slant med penger da Samuel Adegbenro gikk fra Norrköping til kinesisk fotball. Noah Holm gikk også på utlån mot penger til franske Reims.

Inntektene var faktisk høyere enn forventet: 191 millioner mot 185 som var budsjettert.

– Vi har hatt store utskiftninger i spillertroppen de siste årene, og det har kostet klubben ganske dyrt. Det er der de store pengene ligger. Det å kjøpe og selge spillere er risikosport, men vi har nå fullt fokus på å få ned den risikoen. Vi jobber nå veldig med å få kontroll på kostnadene rundt spillerlogistikk, uttaler daglig leder Tore Berdal lokalavisen.

– Vi har brukt veldig mye tid på en svært omfattende budsjettprosess i høst. Vi har gjennomgått stort sett hver eneste utgiftspost for å ta vekk unødvendige utgifter. Vi jobber målrettet for at klubben skal komme inn på riktig spor, forteller Berdal.

LES OGSÅ: Spilte 24 kamper for Rosenborg i fjor. Nå er han klar for ny klubb

ROSENBORG: Spillerne i sirkel før kamp.