AALESUND: Sten Grytebust. | Foto: Mediabank.

Ble rystet av nyopprykket lag

Ole-Jørgen Wiig

11. mars 2024

OBOS-ligaen

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter å ha rykket ned fra Eliteserien er Aalesund naturlig nok en av favorittene til å kjempe i toppen av OBOS-ligaen i 2024.

Men søndag fikk de seg en ordentlig vekker.

LES OGSÅ: Overraskende overgang for Bodø/Glimt-flopp

Aalesund møtte Levanger som er tilbake på det nest øverste nivået siden 2018.

Der vant Levanger fullt fortjent med 2-0.

– Vi ble kriget fullstendig ut av Levanger, for vi ble tatt på fysikken i duellene. De var bedre på andreballer, samt hadde bedre lagmoral. Det var to forskjellige verdener, de var to-tre hakk over oss, sa Aalesund-trener Christian Johnsen til Sunnmørsposten.

Levanger scoret ett mål i hver omgang og sjokkerte «Tangotrøyene». Levanger ledes av den tidligere Rosenborg- og Bodø/Glimt-spillerne Per Verner Rønning.

– Det beste vi kan ta med oss fra dette, var at vi fikk 90 minutter med kamp i beina, sa målvakt Sten Grytebust, og fortsatte:

– Vi skal ikke male fanden på veggen siden det bare er en treningskamp, men vi kan ikke være bekjent av det vi gjør i dag. Vi møtte et ekkelt lag, det var vind, en ekkel bane og alt det der, men vi kan ikke la det være ei unnskyldning.

– Vi som er en klubb med våre ambisjoner, kan ikke fremstå på denne måten i seriestarten. Da kommer vi til å tape uansett hvem vi møter. La dette være en lærepenge for oss, fortsatte Grytebust, som legger til at dette ble en vekker for Aalesund-spillerne.

LES OGSÅ: Ny trener hjalp ikke. Nytt knusende tap for Lyngby