FLOPPER: Jonathan Tollås Nation (fra venstre), Alanzinho og Patrick Pedersen ble stemplet som flopper på bakgrunn av prestasjonene deres i 2016.

Ble kåret til de største floppene i fjor – Slik gjør de det nå

Jakob K. Gregersen

22. april 2017

EliteserienFotball

Fem måneder etter at fotballekspert Joachim Jonsson plukket ut de største floppene i Tippeligaen 2016 har Sportsbibelen sjekket hvordan det går med dem.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Keeper: Simon Thomas – Bodø/Glimt

Den tidligere Strømmen-spilleren tok ikke nivået i Tippeligaen, ifølge Jonsson. Er fortsatt i Glimt og startet den første runden i OBOS-ligaen. Siden har han vært henvist til benken.

Forsvar: Vegard Forren – Brighton

Var lenge klubbløs i jakten på et utenlandsopphold. En stund så det lenge ut til at han skulle ende opp i Rosenborg. Til slutt bet Brighton på agent Jim Solbakkens agn, men Forren har foreløpig ikke spilt et eneste sekund for sin nye klubb. Ifølge VG får han likevel en klekkelig bonus nå som klubben har sikret seg opprykk til Premier League. Har kontrakt ut denne sesongen, men håper selv å bli med laget til øverste nivå.

LES OGSÅ: Tidligere Eliteserie-dommer: Denne spilleren irriterte meg mest

Forsvar: Rolf Daniel Vikstøl – Start

Var i likhet med Start svak i fjor. I OBOS-ligaen har Sørlandets største klubb fått en god åpning. Vikstøl, som ble utnevnt som kaptein før fjorårssesongen, har vært skadet den siste tiden og har kun fått ett innhopp på nest øverste nivå. Nyankomne Simon Larson har tatt over kapteinsrollen fra Vikstøl.

RYKKET NED: Rolf Daniel Vikstøl var kaptein på Start-laget som rykket ned i 2016.

Forsvar: Jonathan Tollås Nation – VIF

«Skuffet kapitalt» og var «meget svak» i 2016, ifølge Jonsson. Årets sesong har foreløpig ikke båret bud om særlig bedring verken for Nation selv eller for Vålerenga. Tre tap på de siste tre kampene er fasit for Ronny Deilas menn og i tillegg lagde Tollås Nation straffe og ble utvist i hjemmetapet mot Sandefjord. Bærer kapteinsbindet for VIF, men har ikke vært den forsvarsbautaen klubben så sårt trenger. Har stanget inn ett mål hittil i år.

Høyrekant: Espen Hoff – Lagt opp

La opp på toppnivå etter forrige sesong, men som Sportsbibelen tidligere har skrevet skal han fortsatt spille fotball: Trodde du Espen Hoff hadde lagt opp? Tro om igjen.