SAMMEN PÅ PRESSEKONFERANSE: Stabæk-trener Eirik Kjønø og sportssjef Torgeir Bjarmann.

Bjarmann: Derfor blir Kjønø ny Stabæk-trener

Redaksjonen

9. juli 2021

EliteserienFotball

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Eirik Kjønø rykker opp fra assistentrollen og blir hovedtrener i Stabæk. 30-åringen tar over etter Jan Jönsson.

Stabæks sportssjef Torgeir Bjarmann mener valget av Kjønø etter hvert ble «ganske enkelt». 

– Jeg har fulgt Eirik lenge. Da jeg var agent en periode, fikk jeg gode tanker etter å ha møtt ham. Han er ekstremt tydelig på hvordan han ønsker å spille, og han har en klar identitet. Det er hans viktigste egenskaper, og det er også det vi nå trenger mest. Vi må finne identiteten til Stabæk, sier Bjarmann.

Vant med å være ung

I Eliteserien blir Kjønø med klar margin yngst blant hovedtrenere. 67-årige Åge Hareide i Rosenborg er eldst. Selv er Kjønø for lengst ferdig med å tenke over sin unge alder.

– Jeg har vært ung trener lenge og blitt vant til det. Personlig tenker jeg ikke på det, for jeg har vært i dette yrket i ni år nå. Jeg føler meg trygg på min kompetanse og metodikk, men jeg skjønner at folk stiller spørsmål rundt det.

– Det er en trend i Europa. Det kommer stadig flere unge trenere. Yrket er i ferd med å endre seg, og det stilles i dag andre krav til spillere og trenere.

Liker du odds og tipping? Følg Oddsbibelen på Facebook!

PÅ PRESSEKONFERANSE: Stabæk-trener Eirik Kjønø.

[advertisement container-size=»580×400″ adunit=»sportsbibelen/netboard» dimensions=»580×400,580×500″][/advertisement]

Mer aggressive og kompakte

Kjønø var tydelig på hva som må skje i dagene som kommer.

– Vi må som lag samle oss og bli enige om hvem vi skal være og hvordan vi skal spille. Det må en restart til med ny energi, sa han og fortsatte:

– Jeg ønsker meg et lag som spiller aggressivt. Vi må gå ut og virkelig blø for hvert poeng. Det må ligge i bunn. Jeg vil se hurtig balltempo og at ballen går framover i rom så ofte som mulig. Men først og fremst må vi bli kompakte. Vi må skjønne at vi er underdog og må kjempe for hvert poeng.

Kjønø er ansett å være et av landets største trenertalenter. Han tok Grorud opp til 1. divisjon i 2019, og i fjor greide han å holde oslolaget oppe på nest øverste nivå.

I februar ble han hentet til Stabæk som ny assistenttrener. Under et halvt år senere tar Kjønø selv over hovedansvaret.

Liker du odds og tipping? Følg Oddsbibelen på Facebook!

FØLGER MED: Stabæks trenere Erik Kjønø (t.v., Jan Jönsson (midten) og Petter Belsvik.

(©NTB)