MÅLFARLIG BACK: 4-0 ved Gilli Rólantsson (liggende) i Eliteseriekampen i fotball mellom Brann og Sandefjord på Brann Stadion.

Bergens Tidende: Brann-stjerne er «veldig» til salgs

Jakob K. Gregersen

13. januar 2018

EliteserienFotball

Kan være på vei vekk.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bergens Tidende (krever innlogging) kan torsdag melde at det har oppstått en situasjon i Brann som gjør at klubben er villig til å gi slipp på en av sine største stjerner, Gilli Rolantsson. I dette overgangsvinduet.

Klubben har nemlig bestemt seg for å hente en utenlandsk keeper og vedkommende vil bli den åttende utlendingen i Brann-troppen.

Hver Eliteserie-klubb kan maksimalt ha ni utenlandske spillere i troppen og dermed begynner Branns kvote å bli full. Ettersom klubben også jakter en utenlandsk spiss og Sogndals Gilbert Koomson skal de ha konkludert med at det beste for å få kabalen til å gå opp er å selge Gilli Rolantson.

Vingbacken, som tok Eliteserien med storm i fjor, skal ikke ønske å signere kontraktsforlengelse med bergenserne og derfor ønsker Brann å «cashe inn» for spilleren nå samtidig som de frigjør plass til en ny utlending.

– For signalene i markedet er at Gilli Rolantsson er til salgs. Veldig til salgs. Færøyingen er bare én i rekken Brann-spillere som ikke vil signere en ny avtale med klubben. Han skifter gjerne klubb. Altså har spiller og klubb felles interesser, det gjenstår bare at en annen klubb også fatter interesse for spilleren, skriver BT.

–  Uansett haster det å bli kvitt den raske vingen dersom Brann skal kunne sikre seg vinterens første varp i form av Gilbert Koomson – Sogndals klart beste spiller de siste sesongene.

Hele problemstillingen kunne vært løst ved å hente en norsk spiss istedenfor en utenlandsk, men Brann skal vurdere det slik at de ikke har råd til å hente en norsk spiller som har kvalitetene Lars Arne Nilsen er ute etter.

Ingen vits med dyre abonnementer: Se flere av Europas heftigste fotballigaer gratis her!