SUPERSPISS: Rosenborgs Nicklas Bendtner.

Bendtner får skryt fra uventet hold

Redaksjonen

7. mai 2017

EliteserienFotball

Branns Piotr Leciejewski er en frittalende og eksentrisk person. I forkant av oppgjøret mot Rosenborg, skryter han voldsomt av Nicklas Bendtner.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er alltid tøft å komme til Lerkendal. Det er et stort stadion, men vi kjenner til deres svakheter og vil benytte oss av dem, sier han.

En av svakhetene er ikke Rosenborgs ferske spiss Nicklas Bendtner. Dansken har ikke scoret mer enn to seriemål i løpet av en sesong siden 2011/12-sesongen, men har nå notert seg for tre seriemål i Rosenborg-trøya. Det siste kom i form av en kanonkule mot tabelltoer Sarpsborg 08 i forrige serierunde.

– Jeg husker at han slo en målgivende pasning i mesterfinalen (RBK vant 2-0), og jeg har sett ham spille i Premier League. Jeg har kun gode ting å si om ham. Man kan se at han har ferdigheter som gjør at han er altfor god for den norske ligaen på sitt beste, roser Leciejewski.

– Men du skal stoppe ham?

– Jeg skal gjøre mitt beste. Som keeper er man aldri redd for spissene man møter, men vi forsvarer og angriper som et lag. Selvfølgelig har man gode individuelle spillere på begge lag, men det er laget som bidrar til å holde buret rent. Det blir uansett en stor utfordring.

LES OGSÅ: Rushfeldt skryter av Eliteserie-spiss

Mimrer tilbake

30. oktober 2011. Rosenborg mot Brann på Lerkendal. Bortelaget gikk nådeløst til verks og ledet 6-1 etter 62 minutter. Birik Sævarsson x 2, Rodolph Austin x 2, Kim Ojo og Erik Mjelde sto for Branns mål. Mushaga Bakenga og Rade Prica reduserte til 3-6 bak Piotr Leciejewski før full tid, men Brann tok uansett sin største og hittil siste seier på Lerkendal.

– Jeg husker kampen godt. Det var ingen som forventet at vi skulle vinne, sier Leciejewski til NTB nesten seks år senere.

– Det var en stor seier. Vi får se om vi kan gjenta det i år, legger han til.

Polakken har spilt en viktig rolle for bergenserne siden overgangen fra Sogndal i nettopp 2011, og er eneste sammen med Fredrik Haugen (byttet inn for Austin i det 75. minutt) som fikk spilletid mot Rosenborg på Lerkendal i 2011. Jonas Grønner og Kristoffer Barmen var ubenyttede reserver.

TIPPETIPS: Tror Sarpsborg reiser seg mot Strømsgodset