UTSPARK: I norsk fotball.

Bekreftet: Eliteserie-profil vrakes etter slett innsats

Jakob K. Gregersen

22. juni 2020

EliteserienFotball

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Fotballdommer Rohit Saggi måtte tåle krass kritikk for sin innsats i kampen mellom Vålerenga og Stabæk. Nå er han utelatt fra neste eliteserierunde.

Det melder Eurosport , som får opplysningen bekreftet av dommersjef Terje Hauge i Norges Fotballforbund.

– Ja, det kan jeg bekrefte. I går kveld etter kampen, som i hver runde, hadde vi dialog med dommerne. Spesielt i tilknytning til kamper som har hendelser som er kontroversielle og får mye oppmerksomhet, som var tilfellet på Intility (Vålerengas stadion). Jeg og Rohit hadde gode samtaler i går og i dag tidlig, og vi er enige om at han tar seg en pause i runde tre, sier Hauge.

Saggi innrømmet etter kampen å ha gjort to feil som fikk konsekvenser for Vålerenga. Først ga han Magnus Lekven gult kort for en situasjon der Stabæks Luc Kassi skulle hatt gult eller rødt kort. Senere ga han gult kort nummer to til Herolind Shala for filming, som førte til at VIF-spilleren ble utvist.

– Man kan i ettertid si at det er nok kontakt der, så jeg kunne droppet det gule, men jeg synes fortsatt ikke det er en duell som tilsvarer direkte frispark, sa Saggi til Eurosport om den avgjørelsen.

Visste du at man kan streame Bundesliga helt gratis? Slik gjør du det

UTVIST: Dommer Rohit Saggi viser ut Stabæks Vadim Demidov i fjor.

Fikk skarp kritikk

Shala var blant dem som kritiserte Roggi etter 2-2-kampen.

– Jeg mener det er skandaledømming. Det er sånne dommere som ødelegger norsk fotball, og hvis jeg skal ha karantene neste runde, skal han også ha det. For det var forferdelig dømming av ham i dag, tordnet Shala etter kampslutt.

Man kan på en måte si at Shala fikk ønsket sitt innfridd. Men dommersjef Hauge regner med at Saggi er tilbake til fjerde serierunde kommende helg.

– Han er en dommer av høy kvalitet, og han var naturligvis skuffet etter gårsdagen, noe jeg også var. Han skal raskt tilbake på hesten, så jeg regner med å se ham tilbake til helgen.

Lanserer nytt konsept i forbindelse med seriestarten

ELITESERIEN: Per Kristian Bråtveit i samtaler med dommer Rohit Saggi i 2018.

(©NTB)