SMIL: Ole Gunnar Solskjær fra tiden i Manchester United.

Har fått gode råd fra Solskjær før Vålerenga-kampen: – Han følger med

Ole-Jørgen Wiig

6. desember 2023

EliteserienOBOS-ligaen

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er duket for isbitende kulde og flammende dramatikk når Vålerenga møter Kristiansund til et dobbeltoppgjør denne uken.

Etter å ha sikret ett poeng mot Tromsø i siste serierunde fikk VIF kvalikplassen for Stabæk.

LES OGSÅ: – Høgmo er på vei til ny klubb. Ferdig i Häcken

Nå skal det spilles om Eliteserie-billett for 2024, og Vålerenga møter et formsterkt KBK som har fått opp dampen under sin nye trener Amund Skiri.

Etter at klubben valgte å stoppe samarbeidet med klubblegenden Christian Michelsen fikk KBK vann på mølla. De mørkeblå ble fort et av OBOS-ligaens store formlag og kom seg komfortabelt inn på kvalikplass.

Nå er de to kamper unna Eliteserien dersom Vålerenga blir slått.

Og Skiri har fått gode råd inn mot de viktige kampene. Han har slått av en god prat med Ole Gunnar Solskjær hvor han har fått mye tips og råd om veien videre som KBK-trener.

– Han følger med, jeg spurte om han hadde litt tid, og det hadde han. Jeg var kanskje mest interessert i hvordan han gjorde inntoget i Norge, den første perioden hans i Molde (2011–2013). Da tok han dem til dobbelt seriegull på rappen. Det var en kjempegod prat, sier Skiri til VG.

Første kamp mot VIF er onsdag kveld i Kristiansund. Returen spilles på Intility Arena søndag.

Klarer du full pott?

Solskjær, som er en av Norges mest meritterte fotballtrenere, delte sin kunnskap og råd med Skiri.

Solskjær har tette bånd til KBK etter å ha spilt for lokallaget Clausenengen som ung. Han har med jevne mellomrom møtt opp på stadion for å se kamper.

– Det var diskusjoner om å bygge fotballkultur, hvordan behandle folk, hvordan behandle fotballspillere. Om du jobber med juniorlag, seniorlag eller et engelsk profflag, er mennesker uansett mennesker uansett. Selvfølgelig var trykket han opplevde noe helt annet, men relasjonen mellom trener og spiller; den er utrolig lik, forteller Skiri om praten med Solskjær.

I syv av de 15 siste sesongene har laget i OBOS-ligaen gått seirende ut av playoffen mot Eliteserie-laget.

LES OGSÅ: Dette er de 17 beste signeringene i Eliteserien 2023