BELØNNET: Nahir Besara.

Fyller 33 år i februar. Tatt ut på landslaget for første gang

Ole-Jørgen Wiig

10. desember 2023

EliteserienOBOS-ligaen

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter å levert gode prestasjoner over lengre tid belønnes Hammarby-kaptein Nahir Besara (32) med en plass på det svenske landslaget.

Det er første gang midtbanespilleren er med på et landslagsuttak på seniornivå.

LES OGSÅ: – Disse Rosenborg-spillerne vil klubben kvitte seg med i vinter

Besara har lenge vært en toneangivende spiller i Allsvenskan. Denne sesongen endte han opp med ni mål og 13 målgivende pasninger for den svenske storklubben.

Landslagstroppen til den kommende januarturneen ble presentert før helgen. Troppen er nokså B-preget, uten de aller største svenske stjernene.

– Det vil bli en ære. Jeg har 20 landskamper på ungdomsnivå og var med hele veien til U 21. Det er flere år siden sist man tok på seg drakten, så det er veldig kult, sier en blid Besara til Fotbollskanalen.

32-åringen sier han hadde ingen dialog med landslagssjef Janne Andersson i forkant. Andersson ga seg som svensk landslagssjef i november etter en særs skuffende EM-kvalik. Besara ble kontaktet av hans midlertidige erstatter, Daniel Bäckström.

– Daniel ringte meg og sa han ville ta meg ut, så jeg tok det først med Hammarby. Jeg kommer til å miste den første uken med sesongoppkjøring, men det tok de helt fint, sier 32-åringen.

Også Anton Saletros, som er kjent fra tiden i Sarpsborg 08, er tatt ut til «januartroppen».

Samlingen finner sted fra 3 – 13 januar på Kypros. De skal møte Estland til en vennskapskamp i løpet av oppholdet.

LES OGSÅ: The Athletic: Vurderer å hente Bradley fra Stabæk