GOD: Alexander Sørloth for Real Sociedad.

Bekrefter interesse: Vil ha Sørloth neste sesong

Redaksjonen

24. mai 2023

La Liga

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den norske landslagsspissen Alexander Sørloth (27) har hatt en god sesong for spanske Real Sociedad.

Forrige uke markerte Sørloth seg på den største scenen da han scoret 2-0-målet borte mot Barcelona i en kamp som Real Sociedad vant 2-1 til slutt.

LES OGSÅ: – Erik ten Hag vil ha Manchester United-profil solgt så fort som mulig

Laget til nordmannen kjemper om Champions League-plass for neste sesong, og Sørloth står med elleve mål og to målgivende pasninger på 31 kamper.

Sørloth sin scoring mot Barcelona sørget for at han har scoret flere mål enn stjernespillerne som Real Madrids Vinícius Júnior (10) og Barcelonas Raphinha (7).

Real Sociedad-trener Imanol Alguacil sier han er veldig interessert i å beholde nordmannen.

Sørloth er på utlån i den spanske storklubben fra tyske RB Leipzig.

– Jeg har alltid sagt at når Alex er den beste versjonen av seg selv, er han en toppspiller, og han har vist det igjen. Ikke bare i den forrige kampen, men hele sesongen. Når han er god, utgjør han forskjellen. Han har hatt en god sesong, men han kunne ikke hatt det dersom han ikke hadde gode spillere rundt seg, sier Imanol til eldesmarque.com.

Nordmannen har blitt populær i San Sebastián.

– Jeg sa det allerede i begynnelsen av oppkjøringen: Jeg har den best mulige troppen. Det har sikkert vært tropper i Real Sociedad med mer talent, men jeg er klar på at i det daglige har vi akkurat nå en tropp som er gull, fortsetter Imanol.

– For meg er det ingen bedre stall enn den vi har i øyeblikket. Jeg vil gjerne beholde alle som er der neste år, fordi de gir alt for meg hver dag, og det er uvurderlig, legger han til.

Real Sociedad ligger på fjerdeplass i La Liga når tre serierunder gjenstår. Topp-fire-plasseringen som gir Champions League-spill.

LES OGSÅ: Sjokkovergang: Arsenal vil hente Premier League-stjerne