STEMNING: Bodø/Glimt med supporterne.

Bekrefter at han slutter i Bodø/Glimt på grunn av hets

Ole-Jørgen Wiig

2. oktober 2023

Eliteserien

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Siden 2020 har den kjente komikeren fra Bodø, Erlend Osnes, vært publikumsoppvarmer på Aspmyra.

Nå bekrefter Osnes at han slutter med umiddelbar virkning.

LES OGSÅ: Eliteserie-profil bekreftet klar for Bodø/Glimt

Osnes skriver i et Facebook-innlegg at han ikke har lyst til å fortsette som følge av lengre tid med hets fra J-feltet.

«Takk for meg folkens. I går kveld så jeg kamp på Aspmyra mellom Bodø Glimt og Strømsgodset, i går kveld var ikke første gangen jeg fikk hets fra J-feltet på tribunen men det var første gangen jeg fryktet at dattera mi på 10 år skulle få det med seg», skriver Osnes.

Komikeren har i lengre tid opplevd å få motstand fra J-feltet som ikke ønsker å samarbeide med ham før kamp.

«Å få lov til å rope og gaule på gressmatta før kamp og høre brølet fra publikum har vært nydelig. Jeg vil påstå vi har klart å skape en riktig fin kultur på Myra på denne tida, folket synger med og kler seg i gult.»

Han meddeler videre at det er synd det har kommet til dette punktet, spesielt fordi han og J-feltet, sammen med resten av Glimt-supporterne på tribunen har et felles mål i å støtte Bodø/Glimt.

«Stygge meldinger i sosiale medier, stygge blikk og frekkheter i på uteplasser i Bodø og hets og tilrop fra tribunen. Alt dette fra mennesker som ikke legger skjul på at de tilhører J-feltet og ikke ønsker å se meg før kamp fordi det ikke er innafor hvis man er en ekte supporter».

Osnes forklarer til Avisa Nordland at hetsen har pågått med jevne mellomrom siden han startet i 2020. Han skal ha fått tilbakemelding fra J-feltet om at det kommer fra enkeltpersoner og ikke hele J-feltet, men Osnes føler at det ikke holder for hans del.

«Jeg vil gå så lang som å si, at om du bare står og ser på hets og ugrei oppførsel så mener jeg du har ett ansvar. Ett ansvar om å ta tak, om du ikke tar det ansvaret så er du indirekte medskyldig etter min mening. Og jeg ville trodd at en såpass stor gruppering som J-feltet, som attpåtil tok i mot en pris for supporterne sin positive oppførsel, ville forfekte ett klarere og bedre verdisyn.»

Daglig leder i Bodø/Glimt, Frode Thomassen, synes det er veldig dumt at Osnes gir seg.

– Først av alt kjenner jeg på at det er ekstremt trist. Jeg blir bare lei meg på vegne av klubben og Aspmyra. Hets er helt uforenelig med det vi ønsker at Aspmyra skal være. Det er spesielt trist at det gjelder Erlend, som har gjort en fantastisk jobb for klubben og som har klubben i sitt hjerte, sier Thomassen til NRK.

LES OGSÅ: Har kåret de 15 beste spillerne i OBOS-ligaen

– Beklagelig

Christoffer Simonsen Klette sitter i styret til J-feltet. Han sier det situasjonen er beklagelig.

– Det er selvfølgelig beklagelig at folk har kommet med hets, men jeg har ikke lagt merke til dette selv, men jeg tror selvfølgelig ikke han har funnet på dette, sier han til BodøNu.

Han bekrefter at deler av J-feltet ikke har satt pris på oppvarmingen.

– Misnøyen er ikke noe å legge skjul på. Personlig er jeg ikke fan, men et er ingen grunn til å hetse Osnes, fortsetter han.

Bodø/Glimt tok tilbake tabelltoppen etter seieren over Strømsgodset søndag kveld.

LES OGSÅ: Bekrefter elendig nyhet for Bodø/Glimt