Bayern München ledet 2-0, gikk på sjokktap

8. januar 2021

BundesligaFotball

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Bayern München viste svakheter da den tyske serielederen kastet vekk 2-0 og røk 2-3 borte mot Borussia Mönchengladbach fredag.

Resultatet kom svært overraskende. Alt lå til rette for nok en Bayern-seier etter at Robert Lewandowski (straffe) og Leon Goretzka hadde gjort hvert sitt mål før halvtimen spilt.

Men i stedet fant Gladbach en vei tilbake. Jonas Hofmann og Lars Stindl var helt sentrale i snuoperasjonen. Førstnevnte gjorde målene som ga 2-2 før pause, mens Stindl var pasningslegger på begge.

Tidlig i 2. omgang ble Florian Neuhaus matchvinner da han plasserte ballen høyt i høyre hjørne. Gjestene ble igjen straffet for å miste ballen på egen banehalvdel.

Få to måneder gratis Viaplay ved å bestille årsabonnement via denne lenken!

Nedtur

Tapet var Bayerns første i Bundesliga siden 27. september. Den gang ble det 1-4 for Hoffenheim i 2. serierunde. Siden hadde storklubben vunnet ni kamper og spilt tre uavgjorte i divisjonen.

RB Leipzig tar over tabelltoppen om Alexander Sørloths lag slår Borussia Dortmund på hjemmebane lørdag. I øyeblikket er Bayern foran med to poeng.

Seieren tok Borussia Mönchengladbach opp i 24 poeng. Det holder til en 7.-plass før helgens resterende kamper.

FRISPARK: Bayern Münchens David Alaba prøver lykken utenfor 16-meteren.