STJERNER: Robert Lewandowski og David Alaba for Bayern München.

Bayern bekreftet storsignering

Redaksjonen

13. april 2018

BundesligaFotball

I boks.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bayern München bekreftet fredag at kroaten Niko Kovac blir lagets nye trener fra neste sesong.

46-åringen kommer fra trenerjobben i Eintracht Frankfurt. Hen etterfølger 72-årige Jupp Heynckes, som med stor suksess har vikariert som Bayern-trener siden Carlo Ancelotti fikk sparken i fjor høst. Heynckes velger å gå tilbake til pensjonistenes rekker.

Flere tyske medier meldte allerede torsdag at Kovac får jobben i Bayern. Fredag ettermiddag bekreftet klubbens sportsdirektør Hasan Salihamidzic at det blir slik. Kovac får en treårskontrakt og starter i jobben 1. juli.

– Han er den perfekte trener for oss. Niko kjenner denne klubbens karakterer og struktur, vår DNA. Vi har et svært godt forhold fra før, og han er både hardt arbeidende og omhyggelig i måten han jobber. Det er akkurat hva vi trenger, sa Salihamidzic.

Klausul

Klubben har vært på trenerjakt siden siste forsøk på å overtale Heynckes til å fortsette ble avslått. Thomas Tuchel takket nei til samtaler med klubben. I motsetning til andre kandidater som Ralph Hasenhüttl (Leipzig) og Julian Nagelsmann (Hoffenheim) har Kovac ifølge Kicker en klausul i sin kontrakt som tillater ham å bytte jobb.

Kovac ble født i Berlin, der hans foreldre var gjestearbeidere fra det daværende Jugoslavia. Han vokste opp i Tyskland og spilte for tyske klubber det meste av sin fotballkarriere, deriblant noen sesonger for Bayern München.

Landslagsfotball spilte han for Kroatia, i tiden 1996 til 2009, de fem siste årene som kaptein. Han mistet VM-sluttspillet i 1998, da det ble kroatisk bronse, på grunn av skade.

Betaler du for å se fotball på TV?: Hos Unibet kan du se flere av verdens beste ligaer helt gratis!