BAYERN-STJERNE: Thomas Müller feirer scoring.

Bayern bekrefter: Signerer Man United-linket spiller

12. februar 2021

BundesligaFotballPremier League

Alexander Sørloth var fredag plassert på RB Leipzig-benken etter fire målløse kamper på rappen. Han slapp til som innbytter sent i 2-1-seieren over Augsburg.

Tidligere fredag ble det store oppslag i tyske medier om Leipzigs ettertraktede stopperprofil Dayot Upamecano. I et intervjuet til Bild sa Bayerns sportsdirektør Hasan Salihamidzic at den franske 22-åringen kommer til å slutte seg til Bundesliga-lederen etter sesongen.

– Etter en lang prosess er spilleren og familiens hans overbevist om at Bayern er et riktig valg, sa Salihamidzic.

RB Leipzigs sportsdirektør Markus Krösche ville ikke bekrefte overgangen da han fikk spørsmål om den før møtet med Augsburg. Upamecano var benket gjennom hele fredagens kamp.

Trønderen har trøblet med å finne nettmaskene etter overgangen fra Tyrkia. De siste ukene fikk landslagsspissen tillit fra start i flere Bundesliga-oppgjør, men scoringene uteble.

Fredag var han tilbake i rollen som Leipzig-reserve. Først i det 85. minutt entret han gressmatten. Det skjedde ikke lenge etter at Daniel Caligiuri hadde redusert for Augsburg fra straffemerket.

Sørloth står med ett ligamål på 18 Leipzig-kamper. Han har spilt fra start i sju av disse. I tillegg har angriperen scoret én gang i Champions League.

Liker du sport og morsomme videoer? Følg Sportsbibelen på Instagram!

HET: RB Leipzig-spiller Dayot Upamecano.

Liverpool neste

Dani Olmo tok RB Leipzig opp i 1-0 etter 38 minutter. Målet kom etter et straffespark. Han bommet på sitt første forsøk, men etter videodømming fikk han prøve seg en gang til.

VAR slo ned på at Augsburg-keeper Rafal Gikiewicz ikke hadde minst en fot på streken da straffen ble slått.

Fem minutter senere doblet Christopher Nkunku ledelsen. Han styrte inn en ball fra Yussuf Poulsen.

Seieren var Leipzig-lagets tredje strake i Bundesliga. Tabelltoeren er fire poeng bak Bayern München, som mandag har hjemmekamp mot Arminia Bielefeld.

Førstkommende tirsdag skal RB Leipzig møte et formsvakt Liverpool i den første av to kamper i mesterligaens åttedelsfinale. Oppgjøret til uken må spilles i Budapest (Ungarn) på grunn av tyske innreiserestriksjoner mot besøkende fra England.

Trolig må også returkampen gå på en nøytral bane.

FOR RB LEIPZIG: Den norske spissen Alexander Sørloth.