FRISPARKKONGE: Cristiano Ronaldo under tiden i Manchester United.

Avslørte «hemmeligheten» bak Ronaldo-frisparkene

Christian August Cederblad

22. oktober 2018

FotballPremier League

– Han ville alltid prøve noe nytt.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Selv om han ikke var den første, ga Cristiano Ronaldo (33) oss et helt nytt syn på hvordan man kan ta frispark.

I motsetning til de mer klassiske David Beckham- og Roberto Carlos-variantene, bruker Ronaldo en helt annen teknikk, som får ballen til å ligge helt stille i luften, før den plutselig kan flakke side til side på vei mot mål.

I sommer uttalte tidligere assistenttrener i Manchester United, Mike Phelan seg om Ronaldos «hemmelighet» bak frisparkene.

Phelan, som under Sir Alex Ferguson var sjef for Ronaldo, ga et unikt innblikk i hvordan portugiseren utviklet den spesielle teknikken.

– Da Ronaldo kom til Manchester United i 2003 var det Ryan Giggs som tok frisparkene. Men Ronaldo tok utfordringer som få andre. Han ville alltid prøve noe nytt, skrev Phelan i en spalte i avisen Daily Mail.

– Etter hver trening øvde han med Giggs og Wayne Rooney. Først skulle han gjøre det bedre enn dem – og det gjorde han. Med en gang han mestret skuddteknikken, ville han at resten av laget skulle se på og snakke om det.

– Han insisterte også på å skyte på de beste keeperne. Han ville ikke ha en fra ungdomslaget – han ville score på Edwin van der Sar. Han spurte keeperne om hva de mente, for å finne ut hva de tenkte og hva de syntes var vanskelig.

LES OGSÅ: Hulsker om bortefansen: – De brant drakten min på sankthansbålet!

SMELLER TIL: Cristiano Ronaldo med sin helt spesielle frisparkteknikk.