CAMP NOU: Barcelonas vakre hjemmebane til venstre.

Avis: Forlater Barcelona for å skape nytt topplag i Premier League

Ole-Jørgen Wiig

3. mai 2023

La LigaPremier League

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Barcelona mister en av sine egne til fordel for nye eventyr i Premier League.

Den spanske storklubben, som cruiser mot et nytt ligagull i LaLiga under Xavi, har annonsert at deres fotballdirektør, Mateu Alemany, forlater Camp Nou og «Barca» etter sesongen.

Nærmere bestemt 30. juni.

LES OGSÅ: – Sjokkbeskjed om Cristiano Ronaldo

Ifølge den spanske avisen Marca slutter han seg til Unai Emerys Aston Villa.

Målet er gjøre Aston Villa til en toppklubb igjen.

Birmingham-klubben har fått en voldsom opptur med Emery som manager. Den tidligere Villarreal-treneren erstattet Steven Gerrard tidligere i sesongen – og siden har Villa klatret kraftig på tabellen.

LES OGSÅ: Vålerenga 2 fikk grisebank. Tapte 11-0

– Til tross for at han har en kontrakt til 2024, har Mateu Alemany informert FC Barcelonas president, Joan Laporta, om at han har til hensikt å ta en ny vei i karrieren, men samtidig forsikrer han at han vil fullføre sommerens overgangsvindu med klubben, skriver Barcelona i en pressemelding.

Alemany har jobbet som fotballdirektør i klubben siden Joan Laporta tok over som klubbpresident etter Josep Maria Bartomeu i 2021.

«Han har siden gjort det mulig for FC Barcelona å fullføre overganger som virket umulige og ga treneren et konkurransedyktig lag innenfor rammene av de pågående økonomiske problemene», skriver klubben.

Alemany har tidligere jobber som direktør i Valencia og har hatt en rekke roller i Mallorca, som blant annet klubbpresident.

LES OGSÅ: Tidligere United-stjerne mener Haaland ville vært «i baklomma» hans hvis han spilte