BANDY-JUBEL: Her fra VM i 2019.

Avbryter serien med umiddelbar virkning. Kårer norsk seriemester

Redaksjonen

4. mars 2021

Vintersport

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Norges Bandyforbund har valgt å avlyse resten av inneværende sesong. Ready er kåret som seriemester for herrene, mens på kvinnesiden blir det ingen vinner.

Avlysningen kommer i kjølvannet av onsdagens møte mellom idrettspresident Berit Kjøll og statsminister Erna Solberg (H). Der kom det fram at det ikke kan regnes med lettelser i toppidretten i nærmeste framtid.

Bandysesongen har vært stanset i nærmere to måneder. Varmt vær og issmelting bidrar til at det ikke blir flere kamper.

– NBF har hatt møte i «Beredskapsgruppa» i NBF og Seksjonsstyret, og det er med tungt hjerte at vi nå må meddele at resten av sesongen er avlyst, skriver forbundet på sine hjemmesider.

Forbundet opplyser at det ikke blir noen seriemester i dameserien fordi serien ikke er halvspilt, mens Ready er seriemester for herrene.

– Det var annerledes i fjor, da vant vi serien mer normalt. Det var en mer ålreit følelse da – vi vant serien for første gang i klubbens historie og spilte full sesong. Det er jo ordentlig og tellende nå og, men det blir jo annerledes, sier Ready-trener Lars Christian Sveen til NTB.

Sist sesong vant klubben ligaen etter full sesong og var klare for NM-finale, før forbundet satte ned foten et par dager før finalen mot Stabæk.

LES OGSÅ: Denne fotballskoen er populær blant superstjernene

BANDY PÅ FROGNER STADION: Her fra VM i 2020.

Fikk spilt store deler

Nå rakk alle lag å spille 14 av 18 seriekamper.

– Nå har vi hatt et langt opphold, og så er man plutselig seriemester. Det er veldig kjedelig at sesongen er over, selv om vi alle forstår at man er en del av noe større, sier trener Sveen og fortsetter:

– Likevel – jeg skulle ønske man kunne gjort noen individuelle tilpasninger. I bandyen kan man ikke flytte kamper fram i tid som de har gjort i hockeyen og håndballen, som spiller i hall og innendørs.

LES OGSÅ: Denne fotballskoen er populær blant superstjernene

OLYMPIATOPPEN: OL-ringene og Norges bokstaver avbildet på Sognsvann.

(©NTB)