FORMEL 1: Her ved Red Bull-bilen og kommentator Atle Gulbrandsen. | Foto: Viaplay

Atle Gulbrandsen: Disse tre endringene ville jeg gjort i Formel 1 før neste sesong

Redaksjonen

8. januar 2023

Football

Kommer med sine forslag til forbedringer.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Formel 1-sesongen 2022 er over. Max Verstappen ble soleklar verdensmester og siden i sommer har det vært tydelig hvem som skulle stikke av med tittelen.

Ferrari hadde en ålreit start på sesongen, men både de og Mercedes seilte akterut etter hvert som sesongen skred frem. Red Bull vant konstruktørmesterskapet flere runder før slutt.

Etter sesongen fortalte Viaplay-kommentator Atle Gulbrandsen hva han skulle ønske var annerledes.

LES OGSÅ: Rekdal bekrefter: Trolig exit for tre RBK-spillere

Han sier følgende på egen Tiktok-profil:

– Hvis jeg hadde bestemt over Formel 1 hadde jeg gjort tre endringer med bilene. Jeg er litt skuffa over årets biler. De er designet for å skape tettere racing og jeg syns det så lovende ut på våren, men nå på høsten syns jeg ikke det har blitt noe særlig annerledes. Jeg ville derfor gjort vingene enda mindre effektive enn i dag. Med mindre effektive vinger vil bilene kunne ligge enda tettere på hverandre og det vil bli mer fighting og flere forbikjøringer. Det gjør ingenting om bilene hadde gått tre-fire sekunder saktere (per runde, jou.anm).

– Den andre endringen jeg ville gjort i F1 er at jeg ville byttet ut DRS (åpen bakvinge) med «push to pass» sånn som man har Indycar. Jeg mener at en del DRS-forbikjøringer er nesten helt meningsløse. Selv om jeg vil ha flere forbikjøringer så er noen av disse DRS-forbikjøringene alt for enkle etter min mening. Med «push to pass» har man ekstra krefter noen sekunder som man da kan bruke til å kjøre forbi hverandre, eller til å forsvare seg. Sånn sett er det mer rettferdig enn DRS. Man kan ha disse ekstra kreftene forskjellig steder på banen eller i løpet og det er veldig spennende.

– Den tredje endringer er at jeg ville forsøkt å gjøre bilene mindre og lettere. Det vet jeg også at Formel 1 jobber med.

LES OGSÅ: Solbakken om landslagsspiller: – Snakket med ham og sa det ikke kunne fortsette slik

FORMEL 1: Her i 2020.