PROFIL: Eurosport-kommentator Asbjørn Myhre.

Asbjørn Myhre om Eliteserie-spilleren: – Han blir tidenes dyreste!

Redaksjonen

13. november 2022

EliteserienFotball

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Eliteserien 2022 nærmer seg slutten og tradisjonen tro skal årets lag, årets spiller, trener, også videre kåres. En som har imponert stort (som forventet) er Molde-juvel David Fofana.

Angriperen var sett på som et enormt talent allerede da kom til Norge før forrige sesong, men i år har han virkelig vist prov på hvor god han kan bli.

Eurosport-kommentator Asbjørn Myhre har sett Fofana herje med de fleste forsvar og tror 19-åringen selges enten i det kommende overgangsvinduet eller til sommeren.

LES OGSÅ: Bekrefter at han er uønsket av Horneland

Dyrt blir det uansett for kjøpende klubb, ifølge Myhre.

– Jeg føler meg trygg på at Fofana blir tidenes dyreste spiller fra Eliteserien, men om han kommer til å gå for 100 eller 200 millioner er ikke godt å si. Han er definitivt den mest verdifulle spilleren i ligaen akkurat nå. Historisk er vel sommervinduet bedre enn vintervinduet, men jeg kan godt forstå det om Fofana selv vil dra fra Molde etter denne sesongen, sier han til Eurosport.no.

– Så er jeg veldig spent på om han har tålmodighet nok til å ta et mellomsteg slik som Haaland gjorde, eller om han hopper på et tilbud fra et av de svakere Premier League-lagene, for eksempel.

Med én kamp igjen av Eliteserien har Fofana notert seg for 14 scoringer og fire målgivende pasninger.

LES OGSÅ: Bodø/Glimt-stjerne: – Det var nok min siste kamp her

MOLDE: David Fofana og Molde-trener Erling Moe.