PROFILER: Joacim Jonsson og Asbjørn Myhre.

Asbjørn Myhre: Disse Eliteserie-lagene har skuffet meg mest i år

Redaksjonen

20. august 2023

EliteserienFotball

Navngir tre klubber.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Eliteserie-sesongen er godt over halvspilt og for en god bråte av lagene kan man allerede si at sesongen ikke blir noen kjempesuksess.

For eksempel Rosenborg har nærmest fra start vært hektet av gullstriden.

Vålerenga-supporterne håpet nok på medaljekamp i år, men istedenfor har det blitt trenersparking og nedrykkskamp.

Nylig listet Eurosport-ekspert Asbjørn Myhre opp lagene som har skuffet ham mest i år. På listen finner vi ikke overraskende både Vålerenga og RBK. Aalesund er det siste laget på listen.

Dermed gir han en en god dose kritikk til sin tidligere Eurosport-kollega Joacim Jonsson, som det siste drøye året har vært sportssjef i Vålerenga.

Under ser du hans begrunnelser.

Vålerenga

– Vålerenga er selvsagt den største skuffelsen. Nok en gang ser man at et lag som avslutter en sesong svakt, tar med seg den nedadgående kurven inn i en ny sesong. Tar vi med avslutningen i fjor, har VIF i skrivende stund fire seirer på 21 seriekamper. Det har ikke blitt noen umiddelbar opptur under Geir Bakke, men med forsterkninger i overgangsvinduet og den kvaliteten som tross alt finnes i troppen fra før, tror jeg nok de berger plassen. Men de skal ta situasjonen på alvor, sier han til egen arbeidsgivers nettside.

Rosenborg

– Litt dårlig timing å utrope Rosenborg til en av skuffelsene denne sesongen når de akkurat har tatt sin fjerde strake seier i Eliteserien, men totalt sett har selvsagt 2023 vært en gedigen nedtur til nå. Nok en gang et trenerbytte, nok en gang skal det pekes ut en ny kurs. RBK trenger en høst der de overgår seg selv for å redde stumpene av denne sesongen.

Aalesund

– Det er ikke noe sjokk at AaFK skulle befinne seg på nedre halvdel, akkurat, men ti poeng fra de første 17 kampene er fryktelig magert. Går mot det tredje nedrykket siden 2017. Mangler identitet og sliter med å engasjere nærmiljøet på samme måte som klubben gjorde i perioden hvor de vant to cupfinaler, spilte europacup og var et veletablert eliteserielag. Dilemma nå: Skal de bruke penger i et desperat forsøk på å berge plassen eller skal de allerede tenke nybygging og OBOS-liga?

LES OGSÅ: Vålerenga bekrefter: Kan ha spilt sin siste kamp for klubben

RBK: Adrian Pereira for Rosenborg.