JUBEL: Fra Neymar (øverst) og Dani Alves.

Alves var nær overgang til Premier League-klubb

Redaksjonen

10. april 2017

Fotball

For Juventus-spiller Dani Alves (33) blir tirsdagens mesterligamøte med Barcelona ekstra spesielt.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Høyrebacken tilbrakte ikke mindre enn åtte sesonger i Barcelona før han dro til Juventus og spill i serie A.

– Jeg liker å spille der jeg er ønsket, og hvis jeg ikke er ønsket, drar jeg. Barcelona opptrådte falskt og respektløst. I tre år var det snakk om at de ønsket meg bort fra klubben, men jeg hørte aldri noe direkte selv fra styret og sjefene, sier Alves.

Brasilianeren er kjent som en spiller som står opp for det han tror på. I en kamp for Barcelona mot Villarreal i 2014 plukket han opp en banan og spiste den. Det var en Villarreal-fan som kastet den mot ham. Å kaste en banan inn på banen er å regne som en rasistisk handling.

Alves sa også kraftig ifra i 2006 og 2007 da Sevilla satte foten ned for en overgang til engelsk fotball.

– Jeg har gitt alt i fire og et halvt år her, og da fortjener jeg mer respekt, sa Alaves etter at det ikke ble noen overgang til Chelsea.

LES OGSÅ: – Barcelona med overraskende re-signering