FORTVILER: West Bromwich-manager Sam Allardyce.

Allardyce fikk en fryktelig start som West Brom-manager

20. desember 2020

FotballPremier League

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Det ble ingen god start for Sam Allardyce i managerstolen til West Bromwich. Søndag røk laget 0-3 for naboen Aston Villa.

Anwar El Ghazi, Bertrand Traore og Jack Grealish var den offensive beholdningen for Villa. El Ghazi scoret to, mens Traoré scoret en gang. Bak to av scoringene sto Grealish.

WBA hadde lite å komme med i starten av oppgjøret, og hjemmelaget fikk det enda tøffere da Jake Livermore ble utvist etter 35 minutter.

Dermed ble det en tøff start for Allardyce, som tok over WBA etter Slaven Bilic. WBA er det åttende laget i Premier League Allardyce leder. Det er flere enn noen annen manager.

Aston Villa ligger på 9.-plass med 22 poeng, kun fire poeng bak Everton på 4.-plassen som gir mesterligaspill. Villa har i tillegg to kamper til gode. 26. desember kommer Crystal Palace på besøk.

Rødt kort

West Bromwich kommer til å feire jul nest sist på tabellen med sju poeng. Det er med andre ord mye å jobbe med for Allardyce og co. før 2. juledag. Da venter en tøff bortekamp mot ligaleder Liverpool.

Og det var ikke gode takter som ble vist av West Bromwich, som nesten ikke skapte målsjanser mot Aston Villa. Etter 35 minutter ble Livermore sendt av banen da han satte knottene i leggen på Grealish idet dommer Martin Atkinson stoppet spillet. Dommeren delte ut det gule kortet, men fikk beskjed om å ta en titt på skjermen av VAR-teamet. Det resulterte i at det gule ble erstattet med det røde.

Ifølge statistikktjenesten Opta er Livermore den fjerde spilleren som har blitt utvist for å felle Grealish siden starten av forrige sesong.

Femte borteseier

Hjemmelaget fortsatte å styre kampen også i 2. omgang. Ollie Watkins satte inn 2-0, men det ble annullert etter en VAR-sjekk som viste at han var noen få centimeter på feil side.

Traoré kronet en god kamp med en lekker scoring da han fikk WBA-keeperen på feil fot og trillet ballen rolig i venstre hjørne fra 17 meter.

Fem minutter før slutt gikk Grealish i bakken og skaffet straffe. El Ghazi satte inn sin andre scoring for kvelden da han skjøt straffesparket høyt og midt i mål. Villa sikret seg med det sin femte borteseier så langt denne sesongen.

JUBEL: Jack Grealish feirer scoring for Aston Villa.