NORGE: Martin Ødegaard.

Ødegaard klar for ny klubb

Redaksjonen

6. juli 2019

Fotball

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Martin Ødegaard spiller for Real Sociedad neste sesong. Den spanske klubben er enig med Real Madrid om en utlånsavtale med varighet på ett år.

Spekulasjonene rundt Ødegaards fotballframtid har rast både i nederlandsk, spansk, tysk og norsk presse de siste ukene og månedene. Nå er valget tatt.

Ødegaard er klar for klubben som ble nummer ni i La Liga forrige sesong. Han er leid ut til 2020. Det skriver Real Madrid på sine hjemmesider.

20-åringen har også vært ønsket både i nederlandske Ajax og tyske Leverkusen, men valget falt altså til slutt på spansk fotball.

Avtalen som er inngått er uten kjøpsopsjon. Han kan heller ikke spille de fire kampene mot Real Madrid.

Samtidig som Ødegaard nå er klar for Real Sociedad på utlån, har han signert ny kontrakt med Real Madrid.

–Martin har forlenget avtalen med Madrid med to år, sier Ødegaard-agent Bjørn Tore Kvarme til VG , og sier i tillegg at kontrakten gjelder fram til sommeren 2023.

På besøk

Ødegaard og hans støttespillere var for en tid tilbake på besøk i San Sebastian, der Real Sociedad hører hjemme. Der hadde de blant annet samtaler med sportsdirektør Roberto Olabe.

Nylig ga i tillegg klubbpresident Jokin Aperribay klart uttrykk for at klubben ønsket seg nordmannens signatur.

– Vi har vært i samtaler med ham (Ødegaard) i to-tre måneder. Vi mener han har mye talent og kan styrke Real Sociedad-troppen, så vi håper han kommer hit. Så får vi se om han ønsker det, og om Real Madrid vil la ham gå, sa han til Marca.

Real Sociedad har så langt i sommer hentet inn Modibo Sagnan, Alex Remiro, Cristian Portu og det svenske stortalentet Alexander Isak. Ødegaard blir dermed signering nummer fem.

– Vi vurderte ulike klubber, og det var mange store klubber, også klubber som spiller i Champions League, som selvfølgelig var fristende, men Martin fant ut at valget falt på Real Sociedad, sier Kvarme.

Se finalen i Copa America gratis via denne lenken!

I REAL MADRID-DRAKT: Norske Martin Ødegaard.