PROFILER: TV 2s Petter Myhre og Øyvind Alsaker.

Myhre: Dette er min verste kommentatoropplevelse

Redaksjonen

1. juni 2019

FotballJa Vi Elsker Fotball

Forteller.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Til Sportsbibelen-podcasten «Ja vi elsker fotball» forteller TV 2s Petter Myhre blant annet om sin verste opplevelse som kommentator.

Det var i 2011 han virkelig tok fatt på jobben i TV 2, og på spørsmål om den minst trivelige opplevelsen som kommentator, forteller Myhre at det må ha vært den første kampen han var «on-site».

Kampen han husker som et dårlig minne er landskampen Wales – Norge i 2011 der Norge ble knust 4-1.

– Du hadde den Wales-kampen da jeg følte meg helt lost. Resultatet var helt jævlig, det regnet og alt var bare drit. Norge tapte og jeg følte ikke at jeg fikk gjort noen ting, forteller Myhre til «Ja vi elsker fotball».

– Det var den første kampen jeg skulle ha «on-site»; Wales- Norge med Alsaker. Jeg tror det var den kampen hvor Hareide sa til media etterpå «enten er dere med oss eller imot oss». Norge fikk ordentlig juling og det var min første «on-site» på nasjonal TV så da tenkte jeg at dette var solid ilddåp, fortsetter han.

– Det var merkelig greie. Vi hadde ikke kommentatorplasser. Det var såpass lite folk der så vi ble plassert midt på tribunen ute ved vanlige seter. Jeg visste at det var en del seere hjemme så det var en rar følelse. Når jeg hadde kommentert ellers hadde jeg bare sittet i Oslo å sett på TV, mens der ser du hele spillet noe som er mye bedre for meg som sidekommentator for da kan jeg se det som ikke er i bildet også, men jeg glemte hele tiden monitoren.

– Så det husker jeg var uvant. Jeg glemte å forholde med til det som gikk på skjermen. Det var en merkelig start, ikke en flying-start akkurat, smiler Myhre.

Hør Myhre fortelle om Premier League-jobben i TV 2 rett under fra 41:10!


Abonnér på «Ja vi elsker fotball» via Itunes her!