FOTVILER: Bolton-spilleren Josh Magennis.

Kjempesmell for tidligere Premier League-klubb

Redaksjonen

13. mai 2019

Fotball

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fotballklubben Bolton Wanderers er satt under administrasjon og må neste sesong starte med -12 poeng på nivå 3 i England.

Det bekrefter klubben. Bolton rykket denne sesongen ned fra mesterskapsserien, og har lenge slitt med økonomien. Mandag ble det klart at de er satt under administrasjon og at de neste sesong må starte med 12 minuspoeng på nivå tre.

Bolton greide ikke å spille sin siste hjemmekamp denne sesongen mot Brentford fordi spillerne streiket i protest mot ubetalt lønn.

Bolton skylder over en million pund (11,4 millioner kroner) til britiske skattemyndigheter. Det ble gitt utsettelse da omstridte Laurence Bassini prøvde å kjøpe klubben, etter at han lovet å innfri både kortsiktig gjeld og ubetalt lønn til spillere og ansatte. Imidlertid greide han ikke å gjennomføre de planene.

Bolton Wanderers var ett av de opprinnelige tolv medlemmene av The Football League da verdens første profesjonelle fotballserie ble stiftet i 1888. Klubben har spilt 73 sesonger i engelsk toppserie, flere enn noen annen klubb som aldri er blitt mester.

LES OGSÅ: Solskjær fikk klar beskjed etter det pinlige tapet: Du må gi denne spilleren sparken!

SKUFFET: Bolton-spillerne etter kamp.