BETENKT: Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær.

Derfor kan Solskjærs sommer bli et mareritt

Redaksjonen

9. mai 2019

FotballPremier League

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ole Gunnar Solskjær står nedlesset i utfordringer som må løses om Manchester United skal komme på beina igjen. Manageren kan ikke sette av mye tid til ferie.

United avslutter sesongen mot degraderte Cardiff hjemme søndag. Dit kommer laget til Solskjær med to seirer, to uavgjort og sju tap på de elleve siste kampene. Det er en fasit så svak at man må tilbake nesten 60 år for å finne maken for Uniteds del.

Men nordmannen får noe støtte tross uteblitte resultater.

– Solskjær må vurderes ut ifra hele perioden siden han kom inn. Han er nummer tre i Premier League på de 20 kampene han har ledet United. Det er en sterk prestasjon med en tropp som ikke er hans, sa tidligere Blackburn- og Celtic-spiss Chris Sutton til BBC radio mandag.

Klinte til

– Det må ryddes opp fra topp til bunn i klubben. Det er kulturproblemer i United. Hvem skal stå for kjøpene av spillere til sommeren? Hos alle andre klubber i Premier League vet jeg hvem som styrer spillerkjøpene, men jeg har ingen peiling i United, sier klubbveteranen Gary Neville til Sky Sports i det som i engelsk presse blir betegnet som «en tirade».

Dette er de viktigste utfordringene Solskjær står overfor:

  •  Hvor god er Uniteds tiltrekningskraft på eventuelle nye spillere når laget havner cirka 30 poeng bak ligavinneren og ikke kommer med i Champions League?
  •  Dersom United blir nummer seks i serien, vil laget kanskje måtte spille kvalifiseringsrunder i europaligaen med start allerede siste uka i juli. Det skjer dersom United ender som nummer seks samt at Watford vinner FA-cupen ved å slå Manchester City.
  •  Makter Watford det, vil det bety at Uniteds turné til Australia, Singapore og Kina må endres. United har blant annet planlagt en kamp mot Tottenham i Shanghai 25. juli. Det er også datoen for første kamp i andre kvalifiseringsrunde i europaligaen.
  •  Bookede oppvisningskamper første uka i august kan også komme til å rammes av dette. Blant annet kan det gjelde Kristiansund som skal ha en avtale med United om et møte.

LES OGSÅ: Dette er de 3 beste (og verste!) kjøpene i Premier League denne sesongen

PÅ EMIRATES STADIUM: Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær.