NEDBRUTT: Ajax.

Utrolig Champions League-drama i Amsterdam

8. mai 2019

Fotball

Tottenham fulgte Liverpools eksempel og tok seg til mesterligafinale etter å ha ligget nede for telling. Lucas Mouras hattrick ga 3-2-seier over Ajax borte.

Det avgjørende målet kom noen sekunder etter at tilleggstiden på fem minutter var ute. Moura gjorde ekte hattrick i annen omgang og sendte Tottenham til mesterligafinale for første gang.

Ajax ledet 2-0 hjemme og 3-0 sammenlagt med en omgang igjen, men Moura scoret to ganger med noen få minutter mellomrom og skapte full spenning. På 2-2 manglet gjestene bare en scoring på å gå til finale på bortemålsregelen, og det var en halvtime igjen.

Toby Alderweirelds gigantiske dobbeltsjanse i det 87. minutt, da han nikket i tverrliggeren og så returen reddet på strek, så ut til å bli siste forsøk fra Mauricio Pochettinos menn, men på overtid av overtiden kom målet som ga 3-3 sammenlagt og seier på bortemålsregelen.

Hakim Ziyech hadde tre kjempesjanser til å punktere kampen i 2. omgang, deriblant et stolpetreff, men til slutt lå Ajax-spillerne knust igjen på gresset.

Pangstart

Det tok mindre enn fem minutter før 1-0-ledelsen fra første kamp i London var doblet. Det startet med at Dusan Tadic kom til skudd fra god posisjon. Avslutningen sneiet hælen til Kieran Trippier og satte Hugo Lloris på en stor prøve som keeperen besto.

På det påfølgende hjørnesparket fra Lasse Schöne skulle Trippier passe på Matthijs de Ligt, men greide det ikke. Ajax-kapteinen gikk på et sikksakkløp som førte ham i duell med Dele Alli inne i boksen. Han knuste Alli i lufta og stanget ballen inn i hjørnet.

Halvannet minutt senere raidet Son Heung-min og skjøt i stolpen fra spiss vinkel. Ajax hadde flaks da returen ikke havnet i beina på en gjestespiller. Alli, Son og en Christian Eriksen som var tilbake på sin tidligere hjemmebane kom alle til skudd, men det var Ajax som viste hvordan det skal gjøres.

Etter at Tadic først hadde kjørt rundt med Toby Alderweireld og skutt noen centimeter utenfor lengste stolpe omsatte hjemmelaget Trippiers balltap ved midtstreken i det 35. minutt i kontringen som ga 2-0. Donny van de Beek førte opp og slapp ballen ut til Tadic på venstresiden. Han skar inn i feltet og dyttet ballen ut til Hakim Ziyech, som skrudde ballen perfekt i lengste hjørne.

BRØLER AV GLEDE: Tottenham-manager Mauricio Pochettino.