CHAMPIONS LEAGUE: Europas vakreste turnering.

Sjokkresultat i Champions League

16. april 2019

For første gang på 22 år er Ajax klar for semifinale i Champions League. Med et purungt mannskap slo de fortjent ut Juventus etter 2-1-seier i Torino.

Dermed gikk nederlenderne videre med 3-2 sammenlagt etter at første kamp endte 1-1. Avgjørelsen falt da Matthijs de Ligt etter 67 minutter knuste et rutinert Juve-forsvar i duellspillet og satte hodet på Lasse Schönes corner. 19-åringens scoring kom etter et massivt Ajax-press.

For der det var jevnspilt de første 45 minuttene, tok de nederlandske gjestene et realt tak etter pause. Juventus ble i lange perioder direkte herjet med. Cristiano Ronaldo trodde knapt det han så, og til slutt måtte han konstatere at det ikke blir en fjerde strake mesterligatittel for hans del. I fjor sommer forlot han Real Madrid etter å ha vunnet den gjeveste europacupen fire av de fem siste sesongene.

Det lå et Ajax-mål i luften lenge før de Ligt fikset 2-1. Juve-keeper Wojciech Szczesny måtte varte opp med flere kjemperedninger.

På tampen fikk bortelaget en scoring annullert for offside.

Ronaldo-heading

I første omgang bar preg av mange tøffe dueller på midtbanen. Lagene matchet hverandre svært godt, men etter en snau halvtime slo Ronaldo til med nok et presist hodestøt. Champions League-kongen kom seg fri og stanget inn Miralem Pjanics hjørnespark.

Ajax-spillerne protesterte og mente Joël Veltman ble lagt i bakken i forkant av scoringen. Dommer Clément Turpin tok turen bort til videoskjermen på sidelinjen, og etter en titt ble målet godkjent. TV-bildene viste at Veltman fikk en dytt av sin egen kaptein Matthijs de Ligt. Det ga Ronaldo rommet han trengte.

Også i Amsterdam scoret portugiseren med hodet. Av sine 126 mesterligamål har Ronaldo gjort hele 65 av dem i utslagsrundene, men mer mesterligaspill kan han glemme denne sesongen.

Last ned Sportsbibelens nye iPhone-app her!

GOD KLEM: Fra Juventus-manager Massimiliano Allegri til Paulo Dybala.