«REKA»: Kjetil Rekdal før Norge-kampen mot San Marino.

Rekdal får støtte etter Start-exiten

Jakob K. Gregersen

28. mars 2019

Fotball

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kjetil Rekdal er sjokkert og overrasket over å ha blitt fristilt av Start og at det er opprettet personalsak mot ham. Trenerveteranen har engasjert advokat.

Torsdag sprakk nyheten om at Rekdal er fritatt fra sine arbeidsoppgaver i Start. Den pågående personalsaken skal ha vært ukjent for hovedpersonen selv.

– Jeg har i dag muntlig fått overrakt beskjed om at jeg inntil videre er fratatt alle oppgaver som hovedtrener for IK Start. Beskjeden kom som lyn fra klar himmel, uten noen forutgående prosess, verken skriftlig eller muntlig forvarsel. At det skal eksistere en «pågående personalsak» har vært ukjent for meg fram til klubben i dag publiserte sin pressemelding, sier Rekdal i en pressemelding.

– Jeg ber om forståelse og respekt for at jeg inntil videre verken kan eller vil kommentere dette ytterligere. Jeg er både sjokkert og svært overrasket.

Noen timer senere ble det kjent at Rekdal får juridisk bistand fra advokat Erik Flågan hos advokatfirmaet Stray Vyrje & Co.

– Jeg vil nå forholde meg til rådene fra min advokat, og det faktum at jeg fortsatt har en gyldig arbeidsavtale som hovedtrener for IK Start. Jeg er lei meg for at klubbens håndtering to dager før seriestart har satt spillere, fans og alle som er glade i IK Start i en uholdbar og svært beklagelig situasjon, sier Rekdal.

LES OGSÅ: Endelig sesongstart: Herlig tilbud på Eliteserien

SJEF: Start-trener Kjetil Rekdal under eliteseriekampen i fotball mellom Start og Strømsgodset på Sør Arena.