MANAGER: Manchester United-sjef Ole Gunnar Solskjær.

Manchester United bekrefter: Solskjær er ansatt på permanent basis

Redaksjonen

28. mars 2019

Fotball

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ole Gunnar Solskjærs Manchester United-eventyr fortsetter. Han fikk torsdag managerjobben på fast basis. Nå skal han styre klubben tilbake til toppen.

Rett før jul, 19. desember, kom Solskjær inn for å erstatte José Mourinho etter at United hadde gått i stå. Da var 8178 dagen siden nordmannen ble hentet til klubben som spiss sommeren 1996.

United møter Watford hjemme lørdag. Dit kommer Solskjær fra to strake tap (Arsenal og Wolverhampton, begge borte).

Han kommer til å få en heltemottakelse på Old Trafford. På vel tre måneder har han bidratt til å snu stemningen i klubben og skapt resultater.

– Fra første dag har jeg følt meg hjemme i denne spesielle klubben. Det var en ære å være spiller i Manchester United og deretter få starte trenerkarrieren min her. De siste månedene har vært en fantastisk opplevelse, og jeg vil takke trenerne, spillerne og alle i staben for jobben vi har gjort til nå, sier Solskjær til Manchester Uniteds nettsider.

– Dette er jobben jeg alltid har drømt om. Jeg gleder meg til å få muligheten til å lede denne klubben på lang sikt, og forhåpentligvis fortsette suksessen som våre fantastiske fans fortjener, sier han videre.

Kort tid?

Da Solskjær fikk vikarjobben, var de fleste eksperter enige om at han nettopp ble det. En mann som skulle ta klubben gjennom sesongen og så overlate til et stort etablert navn.

Spådommene slo ikke til. Solskjær fikk raskt resultater, og flere av Uniteds store stjerner, spesielt Paul Pogba, tente voldsomt til når de slapp å ha Mourinho rundt på treningssenteret Carrington.

United avanserte på tabellen. Så kom «miraklet i Paris» der United snudde 0-2 fra hjemmekampen til 3-1 over Paris Saint-Germain.

Det ga plass i kvartfinalen i Champions League og dobbeltkamp mot Barcelona. De går i april.

Solskjærs permanente avtale gir ham trolig en årslønn på vel 100 millioner kroner. Molde skal ifølge engelske aviser få cirka 55 millioner i overgangssum.

LES OGSÅ: Tabelltipset: Slik går det med Brann denne sesongen

MANAGER: Ole Gunnar Solskjær.